Φαίνεται ότι το δέλεαρ της δημιουργίας νέων ιστοριών και περιπετειών που θα ανήκουν στο σύμπαν του World of Warcraft είναι ακαταμάχητο.

Ο επί δεκαετίες επικεφαλής του lore της Blizzard, Chris Metzen, επέστρεψε στα γραφεία της εταιρείας και μάλιστα με πλήρη απασχόληση για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος ενός από τα δημοφιλέστερα και πλέον ιστορικά franchises.

Πριν αποσυρθεί από την Blizzard τον Σεπτέμβριου του 2016, ο Chris Metzen αποτέλεσε συνδημιουργό ορισμένων από τους μεγαλύτερους τίτλους της Blizzard Entertainment και εμπνευστής εξαιρετικά επιτυχημένων franchises όπως των Diablo (δημιουργήθηκε το 1996 σε συνεργασία με τον Bill Roper), StarCraft (το 1998 επίσης με τον Bill Roper σχεδίασαν τον κόσμο του StarCraft, ενός από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στρατηγικής) και Warcraft (το 2022 ξεκίνησε να υπηρετεί την Blizzard Entertainment από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή σε αρκετούς τίτλους, ενώ έβαλε και την υπογραφή του στη συγγραφή και τη δημιουργία του War of Warcraft). O Chris Metzen εργάστηκε σε κάθε παιχνίδι του Warcraft, βοηθώντας στη δημιουργία τόσο της ιστορίας όσο και του lore. Τελικά έγινε ανώτερος αντιπρόεδρος της Blizzard για την ιστορία και την ανάπτυξη του franchise και συμμετείχε σε όλα τα έργα του στούντιο (για παράδειγμα, δάνεισε τη φωνή του στον Bastion στο Overwatch 2).

Ο Chris Metzen μετά την αποχώρηση του από την Blizzard Entertainment δεν παρέμεινε στάσιμος. Δημιούργησε μία εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών με την ονομασία Warchief το 2018 και επέστρεψε στην Blizzard σε συμβουλευτικό ρόλο πέρυσι ενώ πλέον έχει αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού δημιουργικού διευθυντή του Warcraft. Ο κύριος στόχος του είναι να «υποστηρίξει την ηγεσία του World of Warcraft στη δημιουργία της επόμενης γενιάς περιπετειών» έγραψε η ομάδα του Warcraft στο X. «Είναι καταπληκτικό να δουλεύω ξανά στο Warcraft» έγραψε ο Chris Metzen. «Νιώθω σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Οι ιστορίες που αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή – το πως θα ξεδιπλωθεί ο κόσμος τα επόμενα χρόνια... Οπότε, ανυπομονώ να δείτε όλοι προς τα πού κατευθυνόμαστε. ΣΥΝΤΟΜΑ...» αναφέρει o ίδιος στο X.

Πάντως, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε και πολύ για να μάθετε πάνω σε τι ακριβώς εργάζεται ο Chris Metzen και η ομάδα του Warcraft. Η Blizzard σχεδιάζει να αποκαλύψει ορισμένες λεπτομέρειες στην εκδήλωση-συνέδριο BlizzCon που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 3 Νοεμβρίου. Ίσως μάθουμε λεπτομέρειες για το επόμενο expansion του WoW που θα έρθει μετά από το Dragonflight του 2022. Μπορεί επίσης να υπάρξουν ενημερώσεις για το παιχνίδι Warcraft Rumble που ετοιμάζεται για την πλατφόρμα των φορητών συσκευών και που πρόσφατα «άνοιξε» τις προπαραγγελίες για την πλατφόρμα iOS.

Η είδηση της επιστροφής του Chris Metzen στην Blizzard υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης προέκυψε την ώρα που η εταιρεία είχε ξεκινήσει τις απολύσεις. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Kotaku, Ethan Gach, η εταιρεία απέλυσε 10 άτομα από το τμήμα Hearthstone (η Activision Blizzard επιβεβαίωσε ότι κατέστησε περιττούς κάποιους ρόλους μετά από οργανωτικές αλλαγές στην ομάδα ανάπτυξης του Hearthstone).

  • Like 4