Η Activision επιβεβαίωσε ότι το Call of Duty: Modern Warfare III θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου, μέσα από την κυκλοφορία του πρώτου teaser trailer.

Το δημοφιλές shooter, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει άμεση συνέχεια του Modern Warfare II του 2022, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αναφορών και διαρροών πριν από αυτή την ανακοίνωση. Δημοσιεύματα από το Bloomberg αποκάλυψαν ότι το παιχνίδι αρχικά επρόκειτο να είναι μια επέκταση του Modern Warfare II, αλλά αργότερα αναβαθμίστηκε σε πλήρες παιχνίδι. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, άρχισαν να διαρρέουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τίτλο, προτού κάποιες διαφημίσεις της Monster Energy αποκαλύψουν πρόωρα τον τίτλο του παιχνιδιού. Η Activision αναγνώρισε τότε την ορθότητα των πληροφοριών όμως διάλεξε αυτή την εβδομάδα για να αναφερθεί επίσημα στον επερχόμενο μεγάλο τίτλο του franchise.

Το teaser ξεκινά με την εμφάνιση πράσινων ηχητικών κυμάτων στην οθόνη ενώ ακούμε διάφορους διαλόγους μέσω ασυρμάτου στο παρασκήνιο. Στη συνέχεια, τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται από πράσινα σε κόκκινα πριν δούμε ένα trippy κόκκινο χαμό. Εκεί μέσα, βλέπουμε για λίγο εικόνες κυματομορφής ενός φιδιού και του Captain Price πριν αυτός πει: "Ποτέ μην θάβετε τους εχθρούς σας ζωντανούς" πάνω από τη σιλουέτα ενός νέου χαρακτήρα. Αυτός πιστεύεται ότι είναι ο Vladimir Makarov, ο κακός της αρχικής τριλογίας Modern Warfare, ο οποίος είχε κάνει την εμφάνισή του σε post-credit σκηνή του περσινού παιχνιδιού. Στο τέλος βλέπουμε την επίσημη ονομασία του παιχνιδιού (Call of Duty: Modern Warfare III) καθώς και την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Η ημερομηνία αυτή είναι σε απόλυτη αρμονία με το χρονικό διάστημα που συνήθως κυκλοφορούν τα νέα Call of Duty παιχνίδια, από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον η κυκλοφορία του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, οπότε φαίνεται ότι αυτό μπορεί να είναι το πρώτο παιχνίδι Call of Duty που θα κυκλοφορήσει υπό την αιγίδα της Microsoft και πιθανόν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στην υπηρεσία Game Pass. Εκτός από την ημερομηνία κυκλοφορίας, οι επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι είναι ελάχιστες, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται προς τα τέλη του μήνα κατά τη διάρκεια της Gamescom.

Το Call of Duty: Modern Warfare III αναμένεται να διατεθεί για PS5/PS4, Xbox Series X|S, Xbox One καθώς και για PC.