Η... πολύπαθη κυκλοφορία της CD Projekt Red σημείωσε έσοδα που πλησιάζουν το 1$ δισεκατομμύριο.

Η CD Projekt Red μετράει τις πληγές της μετά την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 όπου όσα μπορούσαν να πάνε στραβά, πήγαν στραβά - όμως παράλληλα, μετράει και χρήματα.

Παρά τα πολλά προβλήματα απόδοσης και την αφαίρεσή του από το PlayStation Store, αλλά και την τεράστια πτώση που σημείωσε η μετοχή της εταιρείας, το παιχνίδι σημείωσε πωλήσεις που αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα όπως σημειώνεται σε επίσημη ανάρτηση της εταιρείας.

Βάσει των παραπάνω, τα έσοδα υπολογίζονται περίπου στα 780$ εκατομμύρια, κάτι που μετατρέπει το παιχνίδι σε τεράστια εμπορική επιτυχία. Για να γίνουν μερικές συγκρίσεις, το Red Dead Redemption 2 έφερε περίπου 725$ εκατομμύρια στο πρώτο του τριήμερο κυκλοφορίας, όπως και το Call of Duty: Modern Warfare σημείωσε έσοδα περίπου 600$ εκατομμυρίων στις τρεις πρώτες ημέρες διάθεσής του.

Αξίζει να γίνουν μερικές σημειώσεις, όμως. Από τα 13 εκατομμύρια, περίπου τα 8 εκατομμύρια αφορούν σε προπαραγγελίες, οπότε οι πωλήσεις από την πρώτη ημέρα διάθεσης κι έπειτα ανέρχονται στα περίπου 5 εκατομμύρια. Επιπλέον, το συνολικό νούμερο πωλήσεων περιλαμβάνει και αντίτυπα για τα οποία έγινε επιστροφή χρημάτων, όμως δεν γνωρίζουμε το πλήθος των αντιτύπων (φυσικά και ψηφιακά) που επεστράφησαν. 

Από την ημέρα κυκλοφορίας έως σήμερα, η CD Projekt Red κυκλοφόρησε μια σειρά από patches με μεγάλη συχνότητα και συνέπεια, με την έκδοση 1.0.6 που κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου να λύνει ακόμη περισσότερα προβλήματα και την εταιρεία να δηλώνει πως το "σερί" ενημερώσεων θα συνεχιστεί.

Μετά τις τόσες ενημερώσεις, πολλοί παίκτες αναφέρουν πως τα περισσότερα σοβαρά προβλήματα, όπως bugs που καθιστούν αδύνατο να παίξει κανείς το παιχνίδι, έχουν πλέον λυθεί. Επίσης, ορισμένα προβλήματα γραφικών, όπως καθυστέρηση φόρτωσης textures, έχουν επίσης βελτιωθεί κυρίως στις αρχικές, βασικές εκδόσεις PlayStation 4 και Xbox One όπου το παιχνίδι υπέφερε περισσότερο. 

Βέβαια, άλλοι παίκτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναφέρουν μικρή έως αμελητέα διαφορά μετά τις ενημερώσεις, οπότε είναι αβέβαιο αν είναι πλέον «ασφαλές» να αποκτήσει κάποιος το παιχνίδι στις κονσόλες αυτές. 

  • Like 1
  • Haha 4
  • Confused 1