Το νέο mode «Impostors» του Fortnite μοιάζει πάρα πολύ με το Among Us τόσο από άποψη game mechanics όσο και από άποψη design.

Η Epic Games λάνσαρε πρόσφατα το Fortnite: Impostors, ένα νέο mode που αντιγράφει σχεδόν επακριβώς τα game mechanics του γνωστού παιχνιδιού Among Us που γνώρισε τεράστια επιτυχία πέρυσι στις αρχές της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόσφατα μάλιστα ήταν διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Epic Games Store. Αν και τελευταίο ενδεχομένως θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε θέληση για μία ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων developers των Innersloth και Epic Games, εντούτοις μαθαίνουμε ότι η αντιγραφή του Among Us από την Epic Games ήταν κραυγαλέα. Οι developers πίσω από το Among Us δήλωσαν έκπληκτοι και δυσαρεστημένοι που η Epic Games αντέγραψε το παιχνίδι τους τόσο «ξεδιάντροπα» χρησιμοποιώντας παρόμοια λογική στο gameplay και έναν χάρτη παιχνιδιού που έχει πάρα πολλές ομοιότητες.

«Θα ήταν πολύ, πολύ ωραίο να συνεργαστούμε» δήλωσε η Victoria Tran, Community Director στην Innersloth. «Όπως τα game mechanics, αλλά εντάξει, αυτά δεν θα έπρεπε να είναι κλειδωμένα, αλλά τουλάχιστον τα διαφορετικά themes ή μία διαφορετική ορολογία δεν θα έκανε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα;

Ο Gary Porter, ένας developer του Among Us επισήμανε επίσης τις πολλές ομοιότητες μεταξύ του χάρτη του Fortnite και εκείνου το Among Us ενώ ο Calum Underwood επίσης developer στο Among Us «καυτηρίασε» τη λογική της Epic Games.

O συνιδρυτής της Innersloth, Marcus Bromander δήλωσε μέσω του Twitter ότι η εταιρεία του δεν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα game mechanics του Among Us καθώς «δεν πιστεύει ότι είναι για το καλό της βιομηχανίας των παιχνιδιών» ωστόσο περίμενε από την Epic Games να δώσει μία άλλη διάσταση ή φέρει κάτι νέο στο παιχνίδι και όχι να το αντιγράψει ξεδιάντροπα.  

Η αντιγραφή του Among Us από την Epic Games εξέπληξε τους developers του Among Us έστω και αν πρόκειται για ένα προσωρινό mode στο παιχνίδι Fortnite. Η Epic Games έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για αντιγραφή και κλοπή τέχνης από πολλούς μικρούς καλλιτέχνες στο παρελθόν με τις διαμάχες να φτάνουν μάλιστα στις αίθουσες των δικαστηρίων κάποιες φορές.

  • Thanks 1