Σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο Coalition for App Fairness, στη Σεούλ, στη Ν. Κορέα, o CEO της Epic Games, Tim Sweeney, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ηλεκτρονικού καταστήματος παιχνιδιών για όλες τις πλατφόρμες gaming.

Ο κ. Sweeney δήλωσε ότι η Epic Games έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με εκδότες και παρόχους υπηρεσιών για την υλοποίηση του οράματος της δημιουργίας ενός ενοποιημένου καταστήματος όπου οι πελάτες θα μπορούν να νιώθουν σιγουριά ότι οι αγορές τους θα λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες. Το σύστημα, όπως το περιγράφει ο CEO της Epic Games διαφέρει ριζοσπαστικά από τα υπάρχοντα οικοσυστήματα που γνωρίζουμε (Xbox, PlayStation, Steam, Nintendo και Epic), στα οποία οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά περιορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πλατφόρμα μίας και μόνο εταιρείας. 

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους gamers να παίξουν τα παιχνίδια που αγοράζουν από και για οποιοδήποτε οικοσύστημα σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες χωρίς περιορισμό εξαλείφοντας τις πολλαπλές αγορές.

1400x-1.jpg

Η επιτυχημένη υλοποίηση αυτού του οράματος εξαρτάται αποκλειστικά από την εγγραφή της εταιρείας παιχνιδιών ή του στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών στο πρόγραμμα, κάτι αναμφισβήτητα δύσκολο, δεδομένης της αναμενόμενης μείωσης στον αριθμό των πωλήσεων. Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όσον αφορά τα cross-buy παιχνίδια, εντούτοις ένα παρόμοιο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί από την κινηματογραφική βιομηχανία, το οποίο ονομάζεται Movies Anywhere και στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο όπως η Disney, η Sony, η Universal και η Warner Bros.

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα είναι ένα μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί με όλες τις πλατφόρμες» είπε ο Time Sweeney σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια του συνεδρίου στην Σεούλ. «Αυτή τη στιγμή, η ιδιοκτησία λογισμικού είναι κατακερματισμένη μεταξύ του iOS App Store και του Android Google Play marketplace, μεταξύ διαφορετικών καταστημάτων στα Xbox, PlayStation και Nintendo Switch και ακολούθως στα Microsoft Store και Mac App Store. Η Epic εργάζεται με developers και παρόχους υπηρεσιών για την δημιουργία ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν το λογισμικό από ένα μέρος, γνωρίζοντας ότι μπορούν να το έχουν σε όλες τις συσκευές και όλες τις πλατφόρμες» συμπλήρωσε.

  • Like 6