Πέντε μήνες μετά την εξαγορά της Lucas από τη Disney, η δεύτερη προχώρησε σήμερα στο κλείσιμο της Lucas Arts, του θρυλικού κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών με παιχνίδια ορόσημο κυρίως για τους προσωπικούς υπολογιστές και την κατηγορία των adventure.

Η Lucas Arts που αποτελούσε θυγατρική της Lucas, έχοντας κυκλοφορήσει κλασσικά adventures όπως το Monkey Island, Day Of The Tentacle, Sam and Max, Full Throttle, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, The Dig και Grim Fandango.

 

Επίσης βρίσκεται πίσω από τίτλους σχετικούς με τον κόσμο του Star Wars όπως το X-Wing, Star Wars: Battlefront, Knights Of The Old Republic, Dark Forces καθώς και το Rebel Assault που οι παλιοί σίγουρα θα το θυμούνται ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε σε CD επειδή δε χωρούσε σε δισκέτες.

 

Monkey Island 2

Indiana Jones and the fate of Atlantis

Day Of The Tentacle

Full Throttle

 

Η Disney προχώρησε στην απόλυση και των 150 υπαλλήλων της εταιρείας αφού τερματίστηκε η παραγωγή όλων των υπό ανάπτυξη παιχνιδιών. Όλα τα μελλοντικά βιντεοπαιχνίδια που θα βασίζονται στο Star Wars θα αναπτυχθούν είτε από τη Disney Interactive Studios είτε από τρίτους κατασκευαστές όπου η Disney θα έχει έρθει σε συμφωνία.

 

Όσοι επιθυμούν να θυμηθούν τη δεκαετία του 90 και τα κλασσικά παιχνίδια που αναφέραμε, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο project ScummVM ή στα παρακάτω βίντεο.