Όπως αναμενόταν, η Oculus προχώρησε στην επίδειξη του νέου της πρωτότυπου μοντέλου για το Oculus Rift, το οποίο φέρνει σημαντικές βελτιώσεις από την προηγούμενη έκδοση.

Με την ονομασία Crystal Cove, το νέο μοντέλο του Oculus Rift προσπαθεί να κάνει ακόμα καλύτερη την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας για την οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές το αρχικό δοκιμαστικό μοντέλο, μεταξύ των οποίων και τη δική μας μετά την πρώτη επαφή.

 

Κυριότερη βελτίωση του νέου δοκιμαστικού μοντέλου είναι η ενσωμάτωση OLED οθόνης η οποία αντικαθιστά την LCD οθόνη προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το motion blur το οποίο «ζαλίζει» αρκετούς που χρησιμοποιούν τη συσκευή. Πλέον οι εικόνες αντιδρούν πιο γρήγορα στις κινήσεις του χρήστη τις οποίες εντοπίζει καλύτερα η ενσωμάτωση ενός πλήρους συστήματος εντοπισμού θέσης. Αυτό γίνεται εφικτό με τη χρήση κάμερας και πλέον η συσκευή αναγνωρίζει πότε ο χρήστης γέρνει η σκύβει αφού γνωρίζει ακριβώς τη θέση που βρίσκεται το κεφάλι του στον τρισδιάστατο χώρο.

 

Το Crystal Cove όπως και τα προηγούμενα πρωτότυπα μοντέλα της Oculus δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα στην αγορά, με την εμπορική διάθεση να αποτελεί ακόμα το μεγάλο ερώτημα, με την απάντηση πιθανόν να δοθεί στην προσεχή έκθεση videogames E3 το καλοκαίρι.

 

[link=http://arstechnica.com/gaming/2014/01/new-oculus-prototype-features-positional-tracking-reduced-motion-blur/']TheVerge