Πριν από λίγες μας έφθασε από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μια είδηση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η οποία ωστόσο ενέχει έντονα και το στοιχείο της απογοήτευσης.

Πρόκειται για τον (ίσως όχι και τόσο γνωστό σε εμάς) διάσημο Ιάπωνα συνθέτη, Mamoru Samuragochi ο οποίος ισχυριζόταν ότι έπασχε από κώφωση και είχε από πολλούς χαρακτηριστεί ως ο Μπετόβεν της Ιαπωνίας καθώς είχε κατά καιρούς γράψει εξαιρετικά έργα μεταξύ των οποίων και soundtracks διαφόρων πασίγνωστων παιχνιδιών όπως αυτών της σειράς Resident Evil.

 

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η πάθηση του Samuragochi όχι μόνο δεν ήταν αληθινή αλλά και ο ίδιος δεν ήταν καν ο πραγματικός συνθέτης των έργων αυτών. Ο πραγματικός συνθέτης ήταν ο Takashi Niigaki, καθηγητής με σύμβαση μερικής απασχόλησης στο μουσικό σχολείο σχολείο του Τόκυο, ο οποίος μάλιστα προέβη ο ίδιος στις αποκαλύψεις αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όλα αυτά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σκηνοθεσία που στόχο είχε να ενισχύσει τη φήμη του Samuragochi.

 

millivanilli.jpg

Όλα τα παραπάνω έγινα γνωστά σε μια μακροσκελή συνέντευξη τύπου, ενώ ο Samuragochi εξέφρασε αργότερα μέσω του εκπροσώπου του τη θλίψη του για το γεγονός πως "πρόδωσε" τους θαυμαστές του αλλά και για την απογοήτευση που τους προκάλεσε.

 

Link.png Site: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2552971/Japans-Beethoven-composed-classical-hits-soundtrack-Resident-Evil-games-revealed-pretended-deaf-hired-music-teacher-write-music.html[/url]']Mail Online