Ένα βήμα πιο κοντά προς την εμπορική κυκλοφορία έρχεται το Oculus Rift, το gadget που θέλει να φέρει την εικονική πραγματικότητα σε κάθε σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, η Oculus, η εταιρεία κατασκευής του Oculus Rift, χρηματοδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από σειρά επενδυτών με επιπλέον 75 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να περάσει από τη φάση ανάπτυξης και δοκιμών, στην εμπορική κυκλοφορία της συσκευής.

 

Το Oculus Rift εμφανίστηκε τον περασμένο χρόνο μέσω καμπάνιας στο Kickstarter και στην οποία υπόσχονταν να βάλει τον κάθε gamer στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με υποστήριξη στερεοσκοπικού 3D απαλλαγμένου από τα κλασσικά προβλήματα. Η αντίδραση όχι μόνο των gamers αλλά και στελεχών της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως ο John Carmack, Gabe Newell και Cliff Bleszinski ήταν αποθεωτική χρηματοδοτώντας άμεσα το Project των 30.000 development kit με κόστος $300 το καθένα. Παραμένει άγνωστο ακόμα αν το Oculus Rift θα υποστηρίζει κάποια από τις δύο κονσόλες νέας γενιάς που κυκλοφόρησαν στην αγορά, το Xbox One και το PlayStation 4.

 

Τα πλάνα της εταιρείας για την εμπορική διάθεση του Oculus Rift δεν γίνονται συγκεκριμένα όσον αφορά την ημερομηνία, με την υποστήριξη Full HD ανάλυσης να θεωρείται δεδομένη, κάτι που είχαμε επισημάνει και στη δική μας πρώτη επαφή με τη συσκευή όπου και «τα είδαμε όλα». Αντίστοιχες αντιδράσεις μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Link.png Site: http://mashable.com/2013/12/13/oculus-rift-funding/[/url]']Mashable