Όπως φαίνεται η Microsoft δίνει προτεραιότητα στις συνδρομές, έναντι των πωλήσεων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη της Microsoft συζητούν εδώ και καιρό το κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να εντάσσουν τους νέους τίτλους της σειράς Call of Duty στο Game Pass από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν κάτι στο οποίο καλό θα ήταν να έχουν αποφασίσει πριν διαθέσουν 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Activision Blizzard, όμως σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η Microsoft κατέληξε σε κάποια απόφαση. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η εταιρία πράγματι θα διαθέσει τον επόμενο τίτλο της σειράς απευθείας στο Game Pass με την κυκλοφορία του, αργότερα μέσα στο 2024.

Μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να σημαίνει πως η Microsoft θα αφήσει κατά μέρος εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, δεδομένου του ότι κάθε νέα, ετήσια κυκλοφορία στη σειρά Call of Duty συγκαταλέγεται μεταξύ των τίτλων με τις καλύτερες πωλήσεις το εκάστοτε έτος. Όμως, η εταιρία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθεια ενίσχυσης του αριθμού των συνδρομητών του Game Pass.

Η διάθεση του νέου Call of Duty μέσω του Game Pass οπωσδήποτε θα προσελκύσει κόσμο. Η Microsoft ακόμη και έτσι θα καταγράψει τεράστια έσοδα από τις αγορές εντός του παιχνιδιού, τις πωλήσεις σε άλλες πλατφόρμες (έχει συμφωνήσει για τουλάχιστον μία δεκαετία από την εξαγορά της Activision οι τίτλοι της σειράς CoD να κυκλοφορούν σε PlayStation, Nintendo και όχι μόνο) αλλά και από όσους προτιμούν να αγοράζουν τα παιχνίδια που επιλέγουν να παίζουν στο Xbox. Γενικά, οι τίτλοι του Xbox καταγράφουν αξιόλογε πωλήσεις στο PlayStation. Εντωμεταξύ, δεν αποκλείεται η Microsoft να αυξήσει το κόστος της συνδρομής στο Game Pass ώστε να αντισταθμίσει μέρος των εσόδων που πιθανότατα θα χάσει από τις χαμηλότερες πωλήσεις του επόμενου CoD σε Xbox και PC.

Πριν την εξαγορά της από τη Microsoft, η Activision γενικά απέφευγε να μεταφέρει τα παιχνίδια της σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Παρότι οι τίτλοι της σειράς Call of Duty έχουν διατεθεί μέσω υπηρεσιών όπως το PlayStation Plus στο παρελθόν, αυτό συνήθως συμβαίνει χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία τους.

Μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς της Activision Blizzard, πέρυσι, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα χρειαζόταν κάποιο διάστημα προκειμένου να αρχίσουν οι τίτλοι της να εμφανίζονται στο Game Pass. Μέχρι στιγμής, μόνο το Diablo IV έχει ενταχθεί στην υπηρεσία.

Η διάθεση ενός ολοκαίνουργιου τίτλου της σειράς Call of Duty από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, αν και φαίνεται πως ακολουθεί τις πρόσφατες δηλώσεις του Φιλ Σπένσερ, διευθύνοντα συμβούλου της Microsoft Gaming.  Οι φίλοι του Xbox θα υποδεχτούν μάλλον με ικανοποίηση την είδηση ότι πιθανότατα συνεχίζεται η πολιτική να διατίθενται όλοι οι τίτλοι που αναπτύσσονται από τη Microsoft στο Game Pass, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Περισσότερα για τις προθέσεις της Microsoft, σχετικά με το Call of Duty και άλλους τίτλους της Activision, ως προς τη σχέση τους με το Game Pass, αναμένεται να μάθουμε στην ετήσια, κεντρική εκδήλωση της Microsoft, στις 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, βασική παράμετρος της εκδήλωσης αυτής θα είναι μια "ιδιαίτερα αγαπητή σειρά", με την αναφορά να εκτιμάται ότι παραπέμπει στο Call of Duty.

  • Haha 1