Μόνο στην Ιαπωνία πουλήθηκαν 1 εκατομμύρια αντίγραφα του παιχνιδιού.

Η Bandai Namco περίμενε ότι το Elden Ring θα πουλούσε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε πέντε εβδομάδες. Και αυτά τα νούμερα βέβαια θα ήταν εξίσου εντυπωσιακά λαμβάνοντας υπόψη ότι το Dark Souls 3 είχε 3 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του. Αντιθέτως, το Elden Ring έσπασε τα κοντέρ πουλώντας 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, 1 εκατομμύριο εκ των οποίων μόνο στην Ιαπωνία, σε 18 ημέρες. Η Bandai Namco και η FromSoftware ανακοίνωσαν τον αριθμό των πωλήσεων του blockbuster σε ένα δελτίο τύπου και ανέφεραν επίσης την επέκταση του IP (Intellectual Property) «πέρα από την σφαίρα των παιχνιδιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτοί οι αριθμοί προέρχονται από τα στοιχεία διανομής της φυσικής έκδοσης αλλά και τα στοιχεία πωλήσεων της ψηφιακής έκδοσης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν έως τις 14 Μαρτίου. Με αυτούς τους αριθμούς πωλήσεων, το Elden Ring έσπασε πολλά ρεκόρ που σχετίζονται με τα παιχνίδια τύπου Dark Souls. Η προηγούμενη κυκλοφορία της FromSoftware, Sekiro, πούλησε 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε 10 ημέρες και χρειάστηκαν 4 χρόνια για το Dark Souls 3, το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της σειράς, να φτάσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεων παγκοσμίως. Με βάση το πόσο καλά τα πάει, φαίνεται ορθό το Elden Ring να συγκριθεί με το Pokemon Legends Arceus, το οποίο πούλησε 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε 7 ημέρες, ένα παιχνίδι βέβαια από ένα franchise το οποίο ήδη έχει πάρα πολλούς fans.

Η FromSoftware ανέπτυξε το Elden Ring με τη βοήθεια του δημιουργού του A Song of Ice and Fire, George R.R. Martin, ο οποίος βοήθησε στη γενικότερη ατμόσφαιρα σε ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει πλάσματα και δράκους που θυμίζουν Lovecraft. Στο τιμόνι του project ήταν ο Hidetaka Miyazaki, γνωστός για τη δημιουργία των διαβόητων δύσκολων παιχνιδιών Dark Souls, καθώς και για τη σκηνοθεσία των Bloodborne και Sekiro. Αν και το παιχνίδι λέγονταν πως θα ήταν αρχικά διαθέσιμο τον Ιανουάριο, κυκλοφόρησε τελικά στις 25 Φεβρουαρίου για PlayStation 5 & 4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC μέσω Steam.

  • Like 6