Πολλοί είναι οι gamers που κατευθύνονται από το World of Warcraft προς την Eorzea.

Το Final Fantasy XIV έχει τεράστια επιτυχία, η οποία επιτυχία μπορεί να γίνεται λίγο γρηγορότερα απ΄ όσο φαντάζονταν κανείς, καθώς το παιχνίδι έχει εξαντληθεί εντελώς. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα φυσικά αντίγραφα αλλά και στα ψηφιακά.

Η πρώτη αναφορά για την εξάντληση του παιχνιδιού έγινε στο Twitter από τον YouTuber με το όνομα Skill Up, όπου δημοσίευσε ένα screenshot στο οποίο έγραφε πως η Complete Edition του Final Fantasy XIV για υπολογιστές, έχει εξαντληθεί. Εκτός όμως από αυτό, κάθε ένας από τους κόσμους του παιχνιδιού είναι πλέον στα όριά του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει νέους χαρακτήρες στον συγκεκριμένο server. Σε κάποιους servers τα πράγματα είναι καλύτερα και λίγοι από αυτούς μπλοκάρουν τη δημιουργία νέων χαρακτήρων.

Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μία συναρπαστική στιγμή για το παιχνίδι, καθώς πιθανότατα θα υπάρξει νέα εκρηκτική ανάπτυξη όταν κυκλοφορήσει το νέο expansion Endwalker στις 23 Νοεμβρίου. Είναι περίεργο το γεγονός ότι ένα MMORPG παιχνίδι όπως το Final Fantasy XIV ανεβαίνει σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια αναμονής ενός νέου expansion, αλλά κοιτάζοντας τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, το World of Warcraft, ίσως καταλαβαίνει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό.

Το τελευταίο patch 9.1 του WoW κυκλοφόρησε τελικά στα τέλη Ιουνίου μετά από περισσότερο από 6 μήνες χωρίς νέο περιεχόμενο μετά το expansion Shadowlands. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Windows Central, δεν ήταν και ιδιαίτερα δημοφιλές. Αλλά δεν είναι μόνο οι gamers που είναι απογοητευμένοι από το παιχνίδι. Δημοφιλείς influencers όπως ο Asmongold και ο Bellular παίζουν πλέον Final Fantasy XIV ενώ ακόμη και το γνωστό YouTube κανάλι Preach Gaming δείχνει βίντεο με περιεχόμενο του FF. Όλοι τους ήταν δημιουργοί περιεχομένου για το WoW και φαίνεται πως υπάρχει μια μαζική έξοδος από το παιχνίδι προς το Final Fantasy. Για την ώρα, δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά που να δείχνουν πόσοι έκαναν τη μετάβαση. Ίσως το FF είναι το παιχνίδι που θα εκτοπίσει τελικά το WoW.

  • Confused 4
  • Sad 1