Αποδεικνύεται ότι το πρωταπριλιάτικο αστείο του Ron Gilbert δεν ήταν καθόλου αστείο.

Ο γνωστός δημιουργός παιχνιδιών εργάζεται πράγματι σε ένα νέο επεισόδιο της κλασσικής adventure σειράς Monkey Island η οποία έχει τίτλο "Return to Monkey Island". Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε και στο εξαιρετικό trailer, το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσιε μέσα στο έτος, χωρίς να αναφέρονται οι πλατφόρμες που αυτό θα είναι διαθέσιμο.

Σύμφωνα με την περιγραφή του YouTube trailer, το Return to Monkey Island είναι μια «πολυαναμενόμενη συνέχεια» των The Secret of Monkey Island και Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. Ο πρωταγωνιστής Guybrush Threepwood επιστρέφει και η φωνή του θα ανήκει ξανά στον Dominic Armato.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το παιχνίδι, με τους δημιουργούς του να αναφέρουν ότι οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα. Ένα ακόμη ερώτημα που μένει να διευκρινιστεί είναι το παρασκήνιο που αφορά τα δικαιώματα του παιχνιδιού, τα οποία ανήκουν στη Disney, με τον Gilbert να τα έχει ζητήσει από την εταιρεία από τη στιγμή που δεν είχε κάποια πρόθεση δημιουργίας νέων τίτλων. Το 2013, ο Gilbert σε άρθρο του με τίτλο «If I Made Another Monkey Island», ανέφερε διάφορες ιδέες για ένα μελλοντικό παιχνίδι της σειράς ενώ λίγο αργότερα είχε υποσχεθεί ότι αν τελικά θα έκανε ένα νέο παιχνίδι Monkey Island, θα το ανακοίνωνε την πρωταπριλιά, κάτι το οποίο τελικά ακολούθησε. 

  • Like 26
  • Thanks 13