Για άλλη μια φορά η Sega φέρνει μνήμες από τις δόξες του παρελθόντος με μια ακόμη ρετρό κονσόλα, το Mega Drive Mini 2.

Για άλλη μια φορά η Sega φέρνει μνήμες από τις δόξες του παρελθόντος με μια ακόμη ρετρό κονσόλα, το Mega Drive Mini 2. Ενώ η κυκλοφορία του συστήματος έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν μόνο για την Ιαπωνική αγορά, πιθανόν η Sega να το φέρει και σε άλλες αγορές. Αν και όταν έρθει στις ΗΠΑ, η κονσόλα πιθανότατα θα ονομάζεται Genesis Mini 2 όπως ήταν η αρχική της ονομασία.

Το Mega Drive Mini 2 θα περιλαμβάνει συνολικά 50 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και παιχνιδιών Sega CD. Η πλήρης λίστα των τίτλων δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά περιλαμβάνει τα Sonic the Hedgehog CD, Virtua Racing και Shining Force CD. Περιλαμβάνει επίσης το Fantasy Zone, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο Mega Drive/Genesis αφού ήταν ένας τίτλος arcade που έφτασε στο Master System. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συλλογή των παιχνιδιών μπορεί να είναι διαφορετική σε άλλες χώρες.

Η Sega λέει ότι όλα τα παιχνίδια έχουν αναπαραχθεί πιστά από την πρωτότυπη έκδοσή τους ενώ ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύσει την πρόοδο του σε οποιοδήποτε σημείο.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το Mega Drive Mini 2 στην Ιαπωνία στις 27 Οκτωβρίου με κόστος 9.980 γιεν (περίπου 75 δολάρια). Η Sega θα κυκλοφορήσει ακόμα και ένα διακοσμητικό εξάρτημα με κόστος 37 δολαρίων το οποίο θα αποτελεί την αξιολάτρευτα μικρότερη έκδοση του Sega CD. Χρησιμοποιώντας μια ειδική βάση που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, θα είναι δυνατή η τοποθέτηση του παλιότερου Mega Drive Mini, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον διάδοχό του. 

To Mega Drive Mini, κυκλοφόρησε το 2019 και διέθετε μια πολύ καλή επιλογή παιχνιδιών τα οποία είχαν μεταφερθεί εξαιρετικά ενώ οι θύρες USB επέτρεπαν στους χρήστες να συνδέουν εναλλακτικά χειριστήρια. Παραμένει άγνωστο αν η Sega θα συμπεριλάβει την έκδοση με τα έξι κουμπιά του χειριστηρίου της όταν αναπόφευκτα θα κυκλοφορήσει το Mega Drive Mini 2 εκτός Ιαπωνίας.
 

  • Like 12