Το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί δημόσια για όλους από τις 3 Αυγούστου σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Μέχρι στιγμής, ο μέγιστος αριθμός παικτών για το παιχνίδι κυμαίνεται γύρω στις 537.000, σύμφωνα με στοιχεία από το SteamDB.

Το Baldur's Gate 3 σημείωσε σταθερή αύξηση του αριθμού των παικτών πριν από την κυκλοφορία του τις τελευταίες εβδομάδες μέσω του “early access” προγράμματος, και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να μεγαλώνει ακόμα παραπάνω. Αυτή τη στιγμή, το Baldur's Gate 3 είναι το τρίτο παιχνίδι με τις περισσότερες ταυτόχρονες αναπαραγωγές στο Steam. Τα μόνα παιχνίδια από τα οποία το Baldur's Gate 3 υστερεί είναι το Counter-Strike: Global Offensive και DOTA 2, δύο δημοφιλή multiplayer παιχνίδια με τεράστιες κοινότητες από πίσω τους. Το PUBG: Battlegrounds, το παιχνίδι που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, βρίσκεται περίπου 200.000 παίκτες πίσω από το τελευταίο παιχνίδι της Larian Studios, του δημιουργού του Baldur’s Gate 3. 

image.png.187b64d01b5902d197ace1bae7543b0d.png

Για ένα παιχνίδι που ανήκει στο αρκετά εξειδικευμένο είδος του CRPG, δίνει περιορισμένη πρόσβαση μέσω early access εδώ και χρόνια και δεν είναι τόσο επίκαιρο όσο άλλα RPG του 2023, όπως το Starfield, αυτά τα νούμερα είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Για λόγους αναφοράς, το SteamDB αναφέρει ότι το μέγιστο όλων των εποχών για το προηγούμενο παιχνίδι της Larian Studios, Divinity: Original Sin 2, ήταν στους 93.701 χρήστες. Για παλαιότερα παιχνίδια της σειράς Baldur's Gate, ο μέγιστος αριθμός παικτών όλων των εποχών για το Baldur's Gate: Enhanced Edition στο Steam ήταν 3.756 παίκτες, ενώ ο μέγιστος αριθμός παικτών όλων των εποχών για το Baldur's Gate II: Enhanced Edition ήταν μόλις 2.644.

Πρόκειται για μια τεράστια επίδοση για τα single-player παιχνίδια αλλά και γενικότερα για την κατηγορία των RPG, που δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται και να θέλουν να παίζουν σπουδαία παιχνίδια σε αυτό το στυλ. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτός ο αριθμός ταυτόχρονων παικτών και αν είναι ικανό να φτάσει στα ύψη παιχνιδιών όπως το Counter-Strike: Global Offensive.

Το Baldur's Gate 3 είναι διαθέσιμο τώρα για PC ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και για το PS5.

  • Like 10
  • Confused 1