Το συνέδριο QuakeCon επιστρέφει με κοινό στις 10 Αυγούστου και η id Software μπορεί να έχει μια επανακυκλοφορία για να σηματοδοτήσει την περίσταση.

Ο ιστορικά αξιόπιστος λογαριασμός billbil-kun ισχυρίζεται ότι η id θα παρουσιάσει μια remastered έκδοση του Quake II κατά την έναρξη του QuakeCon την επόμενη εβδομάδα. Οι λεπτομέρειες της νέας έκδοσης δεν είναι διαθέσιμες, αλλά το κλασικό sequel αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Switch. Ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος μέσω του Game Pass της Microsoft την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Μια βελτιωμένη έκδοση του Quake από το 2021 θα μπορούσε να δώσει κάποιες ενδείξεις για το τι να περιμένουμε. Η συγκεκριμένη remastered έκδοση πρόσθεσε υποστήριξη για widescreen οθόνες με ανάλυση έως 4K, νέα μοντέλα χαρακτήρων και αναβαθμισμένα οπτικά εφέ όπως δυναμικό φωτισμό, βάθος πεδίου και antialiasing. Η ανανέωση περιλάμβανε επίσης κάθε επίσημο extension, ενώ πρόσθεσε ένα νέο campaign που δημιουργήθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης του Wolfenstein: The New Order, την MachineGames.

Το νέο παιχνίδια δεν θα είναι το ίδιο με το Quake II RTX, εφόσον η φήμη είναι ακριβής. Η αναβάθμιση του 2019 είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις νεότερες GPU της NVIDIA με υποστήριξη ray-trace και βελτιωμένα textures, αλλά δεν περιλάμβανε πραγματικά νέο περιεχόμενο ή βελτιώσεις στην εμφάνιση ανάλογα με το hardware.

Το Quake II κυκλοφόρησε αρχικά το 1997 και αντιπροσώπευε σημαντικά βήματα προόδου στην τεχνολογία και το gameplay σε σχέση με τον προκάτοχό του. Εισήγαγε έναν «περίπου» ανοιχτό κόσμο, objective based gameplay και προσθήκες στα γραφικά. Η πρώτη κιόλας έκδοση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη single play λειτουργία (το ανταγωνιστικό online παιχνίδι γινόταν ακόμη και σε χάρτες για το single-player mode), αλλά γρήγορα έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα multiplayer παιχνίδια της εποχής χάρη σε ενημερώσεις και αναβαθμίσεις τρίτων, όπως το Capture the Flag της ThreeWave.

Αν τελικά η πληροφορία επιβεβαιωθεί, δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι ένα παιχνίδι Quake II Remastered πέρασε από την αρχή αξιολόγησης παιχνιδιών της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο. Ο Billbil-kun είδε επίσης έγγραφα για τις αξιολογήσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς της  Βορείου Αμερικής (ESRB) και της Ευρώπης (PEGI). Όπως έχουν τα πράγματα, η id, η Bethesda και η Microsoft έχουν κίνητρο να συνεχίσουν να παράγουν Quake remasters, διατηρώντας το κλασσικό first-person shooter στο προσκήνιο και φέρνοντάς το σε σύγχρονες πλατφόρμες χωρίς να καταφεύγουν σε ανεπίσημες τροποποιήσεις και μεταφορές.

  • Like 6
  • Thanks 1