Το Wordle, το δημοφιλές παιχνίδι κόλλημα των τελευταίων εβδομάδων, ανήκει πλέον στους New York Times.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στόχος του παίκτη στο Wordle είναι να βρει τη λέξη της ημέρας έχοντας όμως στη διάθεσή του έως και έξι προσπάθειες (φαντάσου το ως συνδυασμό της κλασσικής Κρεμάλας και του παιχνιδιού Mastermind). H λέξη που καλείται να βρει ο χρήστης είναι στα Αγγλικά, αν και υπάρχει πλέον μια αρκετά καλή ελληνική έκδοση.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από το δημιουργό του παιχνιδιού, τον Josh Wardle, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η εξαγορά κυμάνθηκε «σε χαμηλό επταψήφιο ποσό», προσθέτωντας ότι η τεράστια επιτυχία του Wordle, καθιστούσε πολύ δύσκολη τη συντήρησή του από τη στιγμή που ήταν και ο μοναδικός πίσω από το εγχείρημα. Όμως μία από τις πληροφορίες που προκύπτει από την εξαγορά και αφορούν το μέλλον του παιχνιδιού, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις από τη στιγμή που οι NY Times αναφέρουν ότι «αρχικά το παιχνίδι θα παραμείνει δωρεάν για νέους και τωρινούς παίκτες».

Έτσι είναι δεδομένο ότι το Wordle θα «ξεφύγει» από το δωρεάν παρελθόν του, αποκλειστικά για την ώρα ως web έκδοση, κάτι που όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για πολλούς να προχωρήσουν στην αντιγραφή του, και να διαθέσουν πανομοιότυπες εκδόσεις του στο Play Store και το App Store, εμπλουτίζοντάς τες με διαφημίσεις ή επιπλέον χρεώσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η Apple παρενέβη, κατεβάζοντας τις σχετικές εφαρμογές, οι οποίες περιείχαν ακόμα και την ονομασία του παιχνιδιού στον τίτλο τους.

Από την πλευρά τους οι New York Times αναφέρουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι θα φέρουν στο μέλλον το παιχνίδι σε περισσότερους παίκτες που τους αρέσει το συγκεκριμένο είδος, κάνοντας παρέα με άλλα αντίστοιχα που ήδη προσφέρει η εφημερίδα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της. Μερικά από αυτά τα καθημερινά παζλ είναι τα The New York Times Crossword, the Mini crossword, Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles, και Vertex.

Ο Wardle αναφέρει ακόμα ότι συνεργάζεται με την ομάδα των ΝΥΤ προκειμένου η μετάβαση από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, να περιλαμβάνει το ιστορικό νικών των χρηστών αλλά και το σερί νικών.