Εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε παρουσίαση νέας έκδοσης της Unreal Engine συνοδεύεται από ανοιχτά σαγόνια και επιφωνήματα, με τη φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση, δείχνοντας το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών.

Στα πλαίσια του συνεδρίου GDC 2018 που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα, η Epic Games πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο "State of Unreal", στην οποία έδωσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις βελτιώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει στην Unreal Engine στην οποία βασίζονται πολλά από τα κορυφαία παιχνίδια της αγοράς. Οι αντανακλάσεις του φωτός σε διάφορες επιφάνειες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα Unreal Engine, πάντα σε πραγματικό χρόνο, και με κινηματογραφικά εφέ τα οποία μπορούν να επιτευχθούν με την τεχνική rendering, ray tracing.

H Νvidia μόλις ανακοίνωσε το Nvidia RTX, τη δυνατότητα δηλαδή δημιουργίας ray tracing σε πραγματικό χρόνο, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί ένα «γιγαντιαίο άλμα στα γραφικά υπολογιστών». Η τεχνολογία θα αποτελέσει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στις νέες κάρτες γραφικών της εταιρείας, με την Epic Games να αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που θα τις υποστηρίξουν. Για τη δημιουργία της τεχνολογίας αυτής, η Nvidia συνεργάστηκε με τη Microsoft προκειμένου να είναι δυνατή η πλήρης υποστήριξη του RTX, σε παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν το νέο DirectX Raytracing (DXR) API.

Ένα δεύτερο εντυπωσιακό demo στην παρουσίαση ήταν "Ο μονόλογος του Osiris" στο οποίο ένας εξωγήινος με μορφή σαύρας και το όνομα Osiris, εκφωνεί έναν μονόλογο προκειμένου να δούμε τις απίστευτες εκφράσεις του προσώπου του. Αυτές μεταφέρονται από τον ηθοποιό που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον Andy Serkins, που έχει υποδυθεί μεταξύ άλλων το Golum στις ταινίες Lord of The Rings. Και στο demo αυτό, οι δυνατότητες της Unreal Engine είναι εντυπωσιακές, ικανές για δημιουργία αρκετά πειστικών εκφράσεων και animation με εκπληκτική λεπτομέρεια και πάντα σε πραγματικό χρόνο.

Το τελευταίο Demo αφορούσε τη δημιουργία ενός "ψηφιακού ανθρώπου", της Siren, με την Epic Games να συνεργάζεται με τις εταιρείες Tencent, Vicon, Cubic Motion και 3Lateral. Στο video μπορούμε να δούμε ότι οι κινήσεις της ηθοποιού Alexa Lee, μεταφέρονται στο σώμα μιας άλλης ηθοποιού με το όνομα Bingjie Jiang, ένα αρκετά απαιτητικό και δύσκολο εγχείρημα που συνήθως σκοντάφτει στο πόσο "φυσικός" δείχνει ο χαρακτήρας, κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε με προσοχή στην περίπτωση της Siren για να εντοπίσουμε τυχόν ατέλειες.

Ολόκληρη η παρουσίαση της Epic Games με τίτλο "State of Unreal", είναι διαθέσιμη εδώ.

Verge

  • Like 2
  • Thanks 1