Σε στροφή 180 μοιρών προχωρά η Nintendo, ανακοινώνοντας σήμερα την επανακυκλοφορία του NES Classic τον επόμενο χρόνο.

Το NES Classic, η μίνι έκδοση της κλασσικής κονσόλας της Nintendo, έκαψε καρδιές στα τέλη του 2016 όταν κυκλοφόρησε στην αγορά, με τεράστιο πρόβλημα διαθεσιμότητας από την πρώτη μέρα. Σε μια απρόσμενη κίνηση, η Nintendo ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο τον τερματισμό παραγωγής της κονσόλας, ενώ αυτό το μήνα η Ιαπωνική εταιρεία είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά το SNES Classic.

 

Με βάση την ανακοίνωση της Nintendo, το NES Classic Mini θα επανακυκλοφορήσει στην Ευρώπη αλλά θα αργήσει αρκετά αφού αυτό δε θα γίνει για την προσεχή εορταστική περίοδο αλλά το καλοκαίρι του 2018, με την ακριβή ημερομηνία να ανακοινώνεται σε μελλοντικό χρόνο.

 

Επιπλέον η Nintendo αναφέρει ότι η κυκλοφορία του SNES Classic θα γίνει με περισσότερα κομμάτια απ' ότι στο NES Classic, ενώ η τεράστια ζήτηση που υπάρχει ήδη, οδηγεί την εταιρεία στη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή αγορά για ολόκληρο το 2018. Το SNES Classic θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και έρχεται με προεγκατεστημένα 21 κλασσικά παιχνίδια όπως τα Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past και Super Metroid.

 

 

Link.png Site: Kotaku