Η Nintendo σταμάτησε τη παραγωγή της φορητής κονσόλας New 3DS στην Ιαπωνία εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων. Αν και η Nintendo δεν έχει επίσημα σχέδια να σταματήσει όλη τη παραγωγή της οικογένειας 3DS στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η Ιαπωνική εταιρεία λέει στην ουσία ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την παραγωγή της βασικής έκδοσης του handheld New 3DS.

Πρόκειται μάλλον για λογική κίνηση, αφού φαίνεται πως η Nintendo θέλει να κάνει χώρο στην αγορά για το New 2DS XL των $149 που προορίζεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο μήνα, ενώ δεν πρέπει να αγνοήσουμε και το γεγονός ότι το New 3DS XL σημείωσε περισσότερες πωλήσεις από το New 3DS στην Ιαπωνία παρόλο που ήταν ακριβότερο.

 

Η Nintendo επιβεβαίωσε επίσης πρόσφατα πως η σειρά των φορητών παιχνιδοκονσολών 3DS θα συνεχίσει να πωλείται παράλληλα με το νέο υβριδικό σύστημα Nintendo Switch, και πως δεν πιστεύει ότι η νέα κονσόλα της εταιρεία θα κανιβαλίσει τις πωλήσεις της σειράς 3DS. Ο Πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima δήλωσε ότι τα Switch και 3DS “δεν ανταγωνίζονται απευθείας τόσο στο στυλ παιχνιδιού όσο και σε επίπεδο τιμής” και πως η εταιρεία πρόκειται να “τρέξει τα δύο επιχειρησιακά τμήματα ξεχωριστά αλλά και παράλληλα”.

 

Ειδικά την εποχή της γενιάς Wii U, η οικογένεια 3DS αποτέλεσε τεράστιο όφελος για την Nintendo, και μέχρι σήμερα, από την εποχή των πρώτων 3DS μέχρι και το πρόσφατο New 3DS, έχουν πωληθεί 66,12 εκατομμύρια μονάδες. Σύμφωνα με αναφορές, η οικογένεια 3DS θα συνεχίσει την πορεία της στην αγορά παράλληλα με το Switch για τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια ακόμη.

 

gallery_286955_4075_383074.png

 

Link.png Site: Tweaktown