Είκοσι χρόνια περίπου μετά την κυκλοφορία του Super Mario 64 στην κονσόλα Nintendo 64, μπορούμε να ξαναζήσουμε έστω και για λίγο την εμπειρία ενός από τα καλύτερα platform παιχνίδια όλων των εποχών, και μάλιστα μέσα από το browser.

Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Roystan Ross, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μηχανή Unity η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή παιχνιδιών, κατάφερε να αναπαραστήσει το πρώτο επίπεδο του παιχνιδιού και μάλιστα με HD γραφικά. Η απόκριση στις κινήσεις του κεντρικού ήρωα του παιχνιδιού, του Mario, είναι απροβλημάτιστη ενώ τα γραφικά είναι αρκετά κοντά με αυτά που διαθέτει το κλασσικό παιχνίδι. Ο χειρισμός μπορεί να γίνει μέσω του πληκτρολογίου ή και του χειριστηρίου

 

 

Δε λείπουν κάποιες "απώλειες" όπως κάποιες από τις επιθετικές κινήσεις του Mario αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Δυστυχώς όμως στις προθέσεις του Ross δεν είναι η ολοκλήρωση του παιχνιδιού αλλά ούτε και η διόρθωση τυχόν προβλημάτων παρουσιαστών «εκτός και αν χαλάνε την εμπειρία και είναι εύκολο να διορθωθεί».

 

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι στο browser σας μετά την εγκατάσταση του Unity Plugin ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή να κατεβάσετε τις ειδικές εκδόσεις του για Windows, Mac και Linux. Εξαιτίας αυξημένου φόρτου, η ιστοσελίδα παρουσιάζει προβλήματα σύνδεσης τις τελευταίες ώρες.

 

Link.png Site: Super Mario 64 από browser

File.png Download: Super Mario 64 για Windows | Mac | Linux