O hacker με την ονομασία Neimod, μέλος της online κοινότητας GBAtemp.net, αποκάλυψε πρόσφατα ότι μπόρεσε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του 3DS kernel. Κάτι τέτοιο του επιτρέπει να τρέξει στη φορητή συσκευή της Nintendo δικό του κώδικα, ο οποίος με την σειρά του θα κάνει εφικτό το τρέξιμο πειρατικών παιχνιδιών και λογισμικού στην συσκευή.

Ο Neimod ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με πλήρη έλεγχο του kernel όλα είναι δυνατά. Προς το παρόν το hack του καλύπτει μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο 3DS παιχνίδι, το όνομα του οποίου ο ίδιος δεν ήθελε να αποκαλύψει, καθώς η εταιρεία θα μπορούσε εύκολα να βγάλει patch.

 

Ο συγκεκριμένος χάκερ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κοινοποιήσει πώς κατάφερε κάτι τέτοιο, εκτός αν βρεί ο ίδιος κάποιον τρόπο να διατηρήσει το exploit, ακόμη και όταν η εταιρεία κατασκευής της δημοφιλούς κονσόλας διαθέσει επίσημο fix. Μια τέτοια κίνηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κοινότητα των προγραμματιστών. Ο Jools Watsham, προγραμματιστής του Renegade Kid (Mutant Mudds, Moon) ανέφερε σε δήλωσή του «Αν εμφανιστεί η πειρατεία και στο 3DS, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα».

 

Οι περισσότεροι χρήστες που έδειξαν ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο hack εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν πως θα μπορούσε να αρθεί ο περιορισμός που αποτρέπει συσκευή προερχόμενη από ένα μέρος του κόσμου να τρέξει παιχνίδια από άλλο σημείο του πλανήτη.

 

Link.png Site: http://venturebeat.com/2013/01/02/hackers-break-3ds-security/[/url]']venturebeat.com