Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Nintendo ανακοίνωσε σήμερα μια νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα, το Switch Lite το οποίο έρχεται όχι για να αντικαταστήσει το 3DS αλλά για να προσφέρει πρόσθετες επιλογές στους gamers.

Όπως φανερώνει και η ονομασία του, το Switch Lite αποτελεί μια πιο οικονομική έκδοση του Switch, της κορυφαίας παιχνιδοκονσόλας της Nintendo, με μερικές όμως πολύ σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αφορά τον ίδιο τον χαρακτήρα της κονσόλας ο οποίος είναι πλήρως φορητός χωρίς την παρουσία βάσης για σύνδεση με τηλεόραση, όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Ως αποτέλεσμα, τα Joy-Con χειριστήρια δεν είναι αποσπώμενα αλλά ενσωματωμένα στην ίδια την κονσόλα, μαζί όμως με ένα D-Pad. Ειδικότερα για την τηλεόραση, η Nintendo αναφέρει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και ότι αυτό παραμένει χαρακτηριστικό που θα προσφέρει το μεγαλύτερο μοντέλο. Κατά τα άλλα, είναι σε θέση να αναπαράγει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Switch καθώς και των μελλοντικών τίτλων που θα κυκλοφορήσουν.

Η κεντρική του οθόνη είναι μικρότερη στις 5.5 ίντσες (έναντι 6.2" στο Switch) με HD ανάλυση, προκειμένου οι διαστάσεις να παραμείνουν σε «φορητά» επίπεδα. Ο σχεδιασμός του Switch Lite έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μεγαλύτερο μοντέλο ενώ και οι επιδόσεις μεταξύ των δύο συστημάτων είναι ίδιες σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία. Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται η κατά 20-30% μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και η πλήρης συμβατότητα με τα περιφερειακά του Switch όπως τα Joy-Con, το Switch Pro controller και το Poke Ball Plus. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το Switch Lite υποστηρίζει Wi-Fi, Bluetooth και NFC, όχι όμως ανάδραση και τις Labo δημιουργίες. 

Η κυκλοφορία του και στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και σε τρία χρώματα. Με την τιμή του να μην έχει οριστεί για την Ελληνική αγορά, αυτή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μας να κυμανθεί λίγο πάνω από τα €200. 

Ενημέρωση 15/7 - Το Nintendo Switch Lite θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 20 Σεπτεμβρίου με τιμή €239

  • Like 5
  • Confused 2
  • Sad 1