Το τελευταίο τρίμηνο (μέχρι τη 31η Μαρτίου), η Nintendo πούλησε 2,47 εκατομμύρια κονσόλες Switch, με τις συνολικές πωλήσεις της παιχνιδοκονσόλας να φτάνουν τις 34,74 εκατομμύρια.

Οι πωλήσεις τριμήνου είναι ελαφρώς απογοητευτικές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, η Ιαπωνική εταιρεία είχε πουλήσει 2,93 εκατομμύρια κονσόλες Switch. Το οικονομικό έτος 2018 –από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι και τον Μάρτιο του 2019- η Nintendo πούλησε συνολικά 16,95 εκατομμύρια κονσόλες, χάνοντας για πολύ λίγο τον στόχο που είχε θέσει για τις ετήσιες πωλήσεις της και που ήταν 17 εκατομμύρια (παλαιότερα είχε κάνει λόγο για 20 εκατομμύρια πωλήσεις στην πρόβλεψη της). Όμως το θετικό είναι ότι οι συνολικές πωλήσεις του Switch ξεπέρασαν εκείνες του Nintendo 64, και έχει πολλές πιθανότητες να ξεπεραστούν και αυτές του SNES (49,1 εκατομμύρια) το επόμενο οικονομικό έτος.

Στην τελευταία οικονομική έκθεση της, η Nintendo αναφέρθηκε στις πολύ καλές πωλήσεις που σημείωσε το λογισμικό της, με τα Super Smash Bros. Ultimate και Pokemon: Let’s Go να σημειώνουν πωλήσεις 13,81 εκατομμυρίων και 10,63 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Η Ιαπωνική εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι ανάμεσα στους τίτλους της, οι 23 έχουν ξεπεράσει –ο καθένας ξεχωριστά- το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις. Όλα τα παραπάνω, βοήθησαν την εταιρεία να αναφέρει έσοδα $10,7 δισεκατομμυρίων για το οικονομικό έτος, που παρουσιάζονται αυξημένα σε σχέση με τα περσινά ($9,4 δις). Τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν περίπου τα $2,2 δισεκατομμύρια, που επίσης είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι ($1,6 δις περίπου).

Όμως δεν είναι μόνο το Switch που «βγάζει χρήμα» για την Nintendo, αλλά είναι και τα Nintendo 3DS και 2DS που πούλησαν 2,55 εκατομμύρια τεμάχια αυτό το οικονομικό έτος, αλλά και οι Classic Editions των NES και SNES που πούλησαν συνολικά περίπου 5,95 εκατομμύρια τεμάχια. Σημαντική συνεισφορά στα συνολικά έσοδα της εταιρείας είχαν και τα έσοδα από τα παιχνίδια για smartphones –όπως τα Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp και and Dragalia Lost- που σημείωσαν αύξηση 17% σε σχέση με πέρυσι.

Για του χρόνου, η Nintendo έχει θέσει στόχο να πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλες Switch, και βεβαίως για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί την βοήθεια τίτλων, με τα Super Mario Maker 2 και Fire Emblem: Three Houses να ετοιμάζονται, μαζί με τα Pokemon Sword και Shield και The Legend of Zelda: Link's Awakening.

Engadget

  • Like 4