Η Nintendo πούλησε 2,93 εκατομμύρια κονσόλες Switch το 2ο οικονομικό τρίμηνο της χρονιάς με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις της γνωστής παιχνιδοκονσόλας να φτάσουν τις 132,46 εκατομμύρια.

Η Ιαπωνική εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει το όριο των 140 εκ. πωλήσεων μέχρι τον Μάρτιο του 2024, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνιση τους, τουλάχιστον όχι σε σημαντικό βαθμό, σημάδια κόπωσης στην αγορά για την κονσόλα της Nintendo. Το έτος 2024, σηματοδοτεί το 8ο οικονομικό έτος που το Switch βρίσκεται στην αγορά. Παρά την παρατεταμένη αυτή χρονική περίοδο -συνήθως ο κύκλος ζωής μίας κονσόλας βρίσκεται πιο κοντά στα 7 έτη- η απόδοση του Nintendo Switch, όσον αφορά τις πωλήσεις, εξακολουθεί να είναι εξαιρετική.

Nintendo Switch Lifetime Shipments.png

Το 2ο οικονομικό τρίμηνο του 2024 (FY24), που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι αποστολές του Nintendo Switch συνολικά έφτασαν τις 132,46 εκατομμύρια (τόσο του μοντέλου που πρωτολανσαρίστηκε όσο και των Switch Lite και Switch OLED). Οι πωλήσεις ξεχωριστά, είναι 90,83 εκατομμύρια για το βασικό μοντέλο, 21,92 εκατομμύρια για το Switch Lite και 19,71 εκατομμύρια για το Switch OLED.

Nintendo Switch Lifetime Shipments 2.png

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τα έσοδα της Nintendo έφτασαν περίπου τα $74 δισεκατομμύρια ($73,9 δις για την ακρίβεια) από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτή την 7ετή περίοδο για τους καταναλωτές (8ο οικονομικό έτος για τη Nintendo όπως μπορείτε να δείτε και στα γραφήματα), η Ιαπωνική εταιρεία πούλησε 1.133 δισεκατομμύρια παιχνίδια.

Nintendo Switch Lifetime Revenues 2.png

«Εξετάζοντας τις πωλήσεις ειδικά για την επιχείρηση πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιών μας, οι πωλήσεις μονάδων hardware και software για το Nintendo Switch αυξήθηκαν σε ετήσια βάση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων hardware που αντιστοιχεί στο Nintendo Switch -το μοντέλο OLED, το οποίο έχει και την υψηλότερη τιμή, συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων μας που έφτασαν συνολικά τα 736,7 δισεκατομμύρια γιεν και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 16,7% σε σύγκριση με πέρυσι» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα του 2ου οικονομικού τριμήνου.

Nintendo Switch Lifetime Hardware Shipments.png

Η δημοτικότητα του μοντέλου Switch OLED αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο. Το συγκεκριμένο μοντέλο σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις για 7 συνεχόμενα τρίμηνα και η Nintendo σημειώνει ότι τα περιθώρια κέρδους του μοντέλου Switch OLED είναι χαμηλότερα από ότι στα υπόλοιπα μοντέλα, οπότε περισσότερες πωλήσεις OLED αποφέρουν μικρότερα κέρδη συγκριτικά.

Nintendo Switch Lifetime Revenues.png

Η Nintendo ευελπιστεί ότι οι αποστολές του Switch θα φτάσουν τις 15 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024. Επομένως, η εταιρεία εκτιμά ότι οι συνολικές αποστολές θα ξεπεράσουν τις 140 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τον Μάρτιο του 2024, κάτι που θα έφερνε το Switch μόλις 14 εκατομμύρια μονάδες μακριά από το να γίνει η πλέον επιτυχημένη παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας (το Nintendo DS έχει σημειώσει 154 εκατομμύρια πωλήσεις).

  • Like 5