Η νέα “φουρνιά” διαρροών μας δίνει μια πληρέστατη εικόνα των όσων διαδραματίζονταν στα στούντιο της Nintendo τις τελευταίες δεκαετίες.

Έχουμε συνηθίσει οι διάφορες διαρροές από εταιρείες να αφορούν ως επί το πλείστον προϊόντα και υπηρεσίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Στην περίπτωση της Nintendo ωστόσο τα πράγματα διαφέρουν αφού η διαρροή… διαρκείας που λαμβάνει χώρα φέτος (μιλάμε για όγκο δεδομένων κάμποσων GB που έχει κυκλοφορήσει στο 4chan και άλλες πλατφόρμες), έχει βγάλει στη φόρα αρκετές εμπιστευτικές πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη δουλειά της εταιρείας σε βάθος δεκαετιών.

Το Mirror House Cornflakes για παράδειγμα, είναι ένα τρισδιάστατο παιχνίδι λαβύρινθου που αναπτύχθηκε για το Nintendo 64. Θυμίζει περισσότερο tech demo και δεν εξελίχθηκε ποτέ σε ολοκληρωμένο τίτλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρωτότυπη αρχική οθόνη του Super Mario Kart (NES, 1992).

Με λίγη προσπάθεια στη συγκεκριμένη συλλογή θα δείτε και τον Luigi να κάνει μία άσεμνη χειρονομία (εννοείται ότι δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ).

Bowser και Yoshi έμοιαζαν αρκετά διαφορετικοί όταν είχαν πρωτοσχεδιαστεί.

Οι διαρροές επιβεβαιώνουν μάλιστα και έναν από τους μεγαλύτερους μύθους σε ό,τι αφορά τη Nintendo, την ύπαρξη δηλαδή του Luigi στο Super Mario 64 (Nintendo 64, 1996).

Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ένα αρκετά ενδιαφέρον post στο ResetΕra, αν και για την πλήρη… γκάμα θα πρέπει να επισκεφθείτε το 4chan.

  • Haha 2