Ο παγκόσμιος πόλεμος των Microsoft και Sony για την κυριαρχία στο gaming αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί και στη Κίνα.

Αφότου έπαψε να ισχύει η απαγόρευση της πώλησης παιχνιδομηχανών, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να πουλάει το Xbox One στην τοπική –και τεράστια ομολογουμένως αγορά- από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και η Sony ωστόσο αναμένεται σύντομα να κάνει το ίδιο με το PlayStation. Σύμφωνα με έγγραφα/ αιτήσεις που υπέβαλλε η Sony στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, η Ιαπωνική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την κρατική Shanghai Oriental Pearl (όπως έκανε και η Microsoft με την BesTV), για τη σύσταση δύο κοινοπραξιών με στόχο τη κατασκευή και την πώληση παιχνιδομηχανών PlayStation στη Κίνα.

 

Η Sony θα κατέχει ποσοστό 49% στη πρώτη (Shanghai Oriental Pearl Sony Computer Entertainment Culture Development) και ποσοστό 70% στη δεύτερη κοινοπραξία [sony Computer Entertainment (Shanghai)]. Λογικά, η Sony ενδιαφέρεται για τη κατασκευή και πώληση κυρίως του PlayStation 4, ωστόσο δεν αποκλείεται η κατασκευή μίας νέας, “custom” λύσης, ειδικά για την αγορά της Κίνας, όπως κάνει η Nintendo με το Wii U.

 

Η Ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να “προσφέρει ποιοτικά και υγιή παιχνίδια, που ταιριάζουν στις προτιμήσεις των τοπικών gamers καθώς και στις εθνικές συνθήκες της Κίνας και που έρχονται σε συμφωνία με τις πολιτικές της Κυβέρνησης” όπως λέει στην ανακοίνωση της.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: Engadget