Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του PlayStation 4 ξεκινάει σήμερα σε αρκετές χώρες, με τη Sony όμως να ανακοινώνει προσωρινούς περιορισμούς στα χαρακτηριστικά του PlayStation Network.

Με άρθρο της στο επίσημο ευρωπαϊκό blog του PlayStation, η Sony ενημερώνει τους υποψήφιους αγοραστές της κονσόλας ότι εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε το λανσάρισμα της κονσόλας τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή εισροή παικτών στο PSN.

 

Εξαιτίας και της σημερινής κυκλοφορίας του PlayStation 4 σε 20 χώρες, η Sony περιμένει νέα ρεκόρ πωλήσεων όπως επίσης και ρεκόρ ταυτόχρονων συνδεδεμένων gamer στο PlayStation Network, παράλληλα με τους κατόχους της κονσόλας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Προκειμένου η online εμπειρία όλων των χρηστών να παραμείνει απροβλημάτιστη, η Sony προχωρά στην απενεργοποίηση χαρακτηριστικών του PSN μόνο για τους Ευρωπαίους χρήστες έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η οθόνη What's New η οποία εμφανίζει όλες τις ενέργειες των φίλων σας στην υπηρεσία όπως τι παιχνίδια παίζουν ενώ η δεύτερη λειτουργία έχει την ονομασία Content Information Screen και αφορά πληροφορίες που εμφανίζονται κάτω από κάθε παιχνίδι στο κεντρικό μενού του PS4.

 

Πάντως και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά θα ενεργοποιηθούν όπως αναφέρει η Sony τις επόμενες ημέρες μόλις ομαλοποιηθεί η κίνηση στην υπηρεσία. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως το multiplayer gaming, chat, διαμοιρασμός videos και τα trophies, θα υποστηρίζονται κανονικά από την πρώτη μέρα.

 

Το PlayStation 4 αναμένεται στη χώρα μας και σε 9 επιπλέον χώρες στις 13 Δεκεμβρίου με τιμή €409, με περιορισμένη όμως διαθεσιμότητα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

 

Link.png Site: http://blog.eu.playstation.com/2013/11/28/psn-on-playstation-4-at-launch/[/url]']PlayStation Blog