Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κυκλοφορία του εργαλείου που «ξεκλειδώνει» το PlayStation 3, η Sony ακολουθεί την δικαστική οδό, με σκοπό την άμεση απόσυρση του λογισμικού αυτού από το Internet.

 

Συγκριμένα, η Sony κατηγορεί την ομάδα FAIL0VERFLOW, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του εν λόγω εργαλείου καθώς και τον George Hotz που το τελειοποίησε, για σκόπιμη παραβίαση του συστήματος ασφαλείας του PlayStation αλλά και για διακίνηση πληροφοριών που βλάπτουν ανεπανόρθωτα την εταιρεία. Επικαλείται μία ρήτρα που υπάρχει στους όρους χρήσης που αναφέρει ότι αν πραγματοποιηθεί έστω και μία ενημέρωση λογισμικού από το PlayStation Network, για οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Καλιφόρνιας.

 

Επίσης, η Sony υποστηρίζει ότι ο Hotz ζητούσε εκβιαστικά από την εταιρεία να τον προσλάβει ως υπάλληλο, καθώς δήλωσε ότι μπορούσε να ασφαλίσει τις κονσόλες της με καλύτερο τρόπο.

 

To ξεκλείδωμα του PS3 κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από την ομάδα «FAIL0VERFLOW» και λίγο αργότερα τελειοποιήθηκε από τον Hotz ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Jailbreak του iPhone. Η αιτία της μεγάλης απήχησης που έχει το συγκεκριμένο εργαλείο στους χρήστες είναι ότι ξεκλειδώνει εντελώς την κονσόλα καθώς αποκρυπτογραφεί πλήρως το Master Key της.

 

Link.png Site: arstechnica.com