Παρά την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων του COVID και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, η Sony ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5.

Σε αντίθεση με το δελτίο Τύπου που μοιράστηκε όταν το PS5 ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις τον Ιούλιο του 2021, η Sony δεν αναφέρθηκε στη ναυαρχίδα της ως την "ταχύτερα πωλούμενη κονσόλα στην ιστορία της Sony Interactive Entertainment", υποδεικνύοντας έναν πιο αργό ρυθμό πωλήσεων ακόμη και όταν τα προβλήματα εφοδιασμού αποτέλεσαν παρελθόν.

Φέτος, οι αποστολές του PlayStation 5 άρχισαν να αυξάνονται. Νωρίτερα φέτος, η Sony έφτασε σχεδόν τα 40 εκατομμύρια πωληθείσες κονσόλες και τριπλασίασε τον αριθμό των κονσολών που απέστειλε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023, με 6,3 εκατομμύρια μονάδες. Συγκριτικά, την ίδια περίοδο πέρυσι απέστειλε μόνο 2 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5. Ο Jim Ryan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, αναφέρει: "Για περισσότερους μήνες από όσους θέλω να θυμάμαι, ευχαριστούσαμε συνεχώς την κοινότητά μας για την υπομονή της, ενώ εργαζόμασταν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αλλά τώρα η διαθεσιμότητα του PS5 είναι σε πολύ καλά επίπεδα και βλέπουμε αυτή τη συσσωρευμένη ζήτηση να ικανοποιείται επιτέλους".

Παρ' όλα αυτά, οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν κυριαρχήσει σε αυτή τη γενιά (εξαιρουμένου του Nintendo Switch, όπως συνέστησε η FTC), ξεπερνώντας εύκολα και τις δύο κονσόλες της σειράς Xbox από την κυκλοφορία τους τον Νοέμβριο του 2020". Με βάση παρουσίαση της Microsoft στη Βραζιλία τον περασμένο μήνα, τα Xbox Series X|S έχουν σημειώσει πωλήσεις 21 εκατομμυρίων τεμαχίων.

  • Like 2
  • Thanks 1