Αυτή την εβδομάδα είχαμε την ανακοίνωση μιας νέας, συλλεκτικής έκδοσης για το PS4 με αφορμή το επικείμενο λανσάρισμα του Batman: Arkham Knight.

Σε κάποιους άρεσε και σε άλλους πάλι όχι, ωστόσο πρόκειται για ακόμα μία “σπέσιαλ” έκδοση της κονσόλας, μία από τις πολλές που έχουμε δει ως τώρα. Η Sony έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανοιχτή σε προτάσεις που αφορούν διαφορετικά “skins” (τα λεγόμενα “built-in” όμως και όχι αυτοκόλλητα) για το PS4, κάτι που έχει γεμίσει (τρόπον τινά) την παγκόσμια αγορά με αρκετές ξεχωριστές εκδόσεις της κονσόλας που μάλιστα έχουν διατεθεί και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Ποιες ξεχωρίζουν όμως απ’ τον σορό; Για πάμε να δούμε…

 

GayStation Edition

 

Custom-made έκδοση του PS4 που κυκλοφόρησε σε ένα και μοναδικό αντίτυπο το οποίο διατέθηκε σε δημοπρασία στη Σουηδία. Το design της είναι εμπνευσμένο από τη σημαία του ουράνιου τόξου και τα έσοδα από την πώλησή της (λίγο πάνω από 3.000€) διατέθηκαν σε ίδρυμα για την υποστήριξη της κοινότητας των ΛΟΑΤ.

 

GayStation.jpg

 

 

The Fox Edition

 

Οι… βιαστικοί λάτρεις των Metal Gear είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους, ξεχωριστό PS4 χάρη στη Fox Edition. Το πακέτο περιελάμβανε την κονσόλα στη μαύρη εκδοχή της, με τη διαφορά ότι σε αυτή φιγούραρε το λογότυπο της ομάδας Fox –οι έχοντες παίξει κάποιο Metal Gear Solid δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις. Το bundle συμπλήρωναν ένα DualShock 4 και ένα αντίτυπο του Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

 

Metal-Gear-Solid-V-Ground-Zeroes-Special-Edition-PS4.jpg

 

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

 

Η υπομονή είναι αρετή και όσοι από τους φαν των Metal Gear δεν βιάστηκαν με την παραπάνω “λιτή” έκδοση του PS4, είχαν την ευκαιρία να πάνε για κάτι ακόμα καλύτερο. Το εβένινο PS4 (ίδιο χρώμα με το βιονικό χέρι του Snake) με τις χρυσές λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσει μαζί με το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, με τη διάθεσή του να έχει ανακοινωθεί για την ώρα μόνο για την Ασία. Όσο για το DualShock 4 που το συνοδεύει, είναι στο χρώμα του όπλου του Snake και φέρει το λογότυπο των Diamond Dogs.

 

2822958-ps4.jpg

 

Batman: Arkham Knight

 

Η σειρά Batman: Arkham κορυφώνεται με το Arkham Knight, όταν με το καλό αυτό αποφασίσει να κυκλοφορήσει και στη Sony το γιορτάζουν δεόντως με μια σπέσιαλ έκδοση. Το artwork του “Σκοτεινού Ιππότη” ταιριάζει γάντι με το μαύρο PS4, με το τελευταίο να συνοδεύεται και από χειριστήριο σε “jet black” χρώμα. Το πακέτο συμπληρώνει το παιχνίδι με αποκλειστικό περιεχόμενο.

 

bc6e0d5464c357b7bbe0e1d1c96b7d68.jpg

 

Bloodborne

 

Η αλήθεια είναι πως με βάση τα δείγματα γραφής που μας είχε δώσει η Sony, θα περιμέναμε κάτι πιο… “massive” σε PS4 special edition για το Bloodborne, τη δεύτερη μεγάλη αποκλειστικότητα της κονσόλας για φέτος. Ας είναι όμως. Συλλεκτική έκδοση σε δύο εκδοχές, λευκή και μαύρη με το λογότυπο και τον ήρωα του παιχνιδιού επάνω του. Συνοδεύεται από ασορτί χειριστήριο, headset και την Collector’s του Bloodborne και κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

 

2787347-bloodborneps4.jpg

 

Dragon Quest Heroes

 

Να και μια συλλεκτική έκδοση με… έξτρα! Θέλοντας να γιορτάσει το λανσάρισμα του Dragon Quest Heroes αργότερα μέσα στη χρονιά, η Sony ανακοίνωσε μια ειδική έκδοση του PS4. Η κονσόλα με το DualShock είναι σε ασημί χρώμα, ωστόσο ξεχωρίζει για το πρόσθετο κάλυμμα των θυρών USB που έχει το σχήμα της χαρακτηριστικής “γλίτσας” της σειράς (τερατάκι είναι που συναντάμε συχνά in-game). Η τελευταία εμφανίζεται και στο γυαλιστερό μέρος της επάνω πλευράς της κονσόλας.

 

metal_slime_ps4.0.jpg

 

Destiny Limited Edition

 

Όσοι πήραν το πακετάκι του PS4 με το Destiny, καμαρώνουν τη λευκή κονσόλα τους που διαφέρει απ’ τις πολλές που κυκλοφορούν στην αγορά. Πού να ‘ξεραν όμως πως στην Ιαπωνία εμφανίστηκε μια παρόμοια έκδοση με τη διαφορά πως το PS4 έρχεται με το λογότυπο του παιχνιδιού επάνω του (στο τμήμα που αποτελεί το καπάκι του σκληρού του δίσκου). Διατέθηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.

 

Destiny-Limited-Edition-PS4-760x428.jpg

 

Final Fantasy Type-0 HD Limited Edition

 

Σιγά που δεν θα υπήρχε σπέσιαλ PS4 για κάποιο Final Fantasy. Με αφορμή το λανσάρισμα του Final Fantasy Type-0 HD, η Sony αποκάλυψε ένα PS4 σε βαθύ κόκκινο και μαύρο χρώμα με το λογότυπο του παιχνιδιού επάνω της (σε λευκό χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες). Συνοδεύεται από ένα κόκκινο DualShock 4, το παιχνίδι και δυο βδομάδες πρόσβασης στο PSN και για την ώρα έχει ανακοινωθεί μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας.

 

final-fantasy-type-0-hd-limited-edition-ps4-1.jpg

 

GTA V Rockstar Edition

 

Δυστυχώς για τους συλλέκτες, η συγκεκριμένη έκδοση δεν βγήκε ποτέ στα καταστήματα. Αποτελεί μοναδική δημιουργία ενός φαν των Grand Theft Auto, τα χέρια του οποίου προφανώς “πιάνουν”. Το PS4 με τα λογότυπα των Rockstar και GTA ήταν τόσο εντυπωσιακό που μέχρι κι η ίδια η εταιρεία το επαίνεσε, παρ’ όλο που το πιθανότερο είναι να κοσμεί το σαλόνι του δημιουργού του.

 

 

 

byo_rvziuaeqdma_89156.jpg

 

Gatti Luxury Lab

 

Δημιούργημα του ιταλικού οίκου κοσμημάτων Gatti, το χρυσό PS4 είναι στην κυριολεξία χρυσό: 226 γραμμάρια χρυσού 9 καρατίων περιβάλλουν την κονσόλα (συνοδεύεται από χρυσό –αλλά όχι από πραγματικό χρυσό- χειριστήριο) με τα λογότυπα της Sony, του PS4 και του οίκου Gatti να ξεχωρίζουν. Για την κατασκευή του απαιτούνται τρεις εβδομάδες, υπάρχει λίστα αναμονής και το κόστος της κονσόλας είναι λίγο πάνω από τα $13.500.

 

Jumbo-unveils-gold-PS4-at-Games14_3-720x403.jpg

 

 

20th Anniversary Edition

 

Είναι η έκδοση που έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο θόρυβο, ανεξαρτήτως κονσόλας. Η εορταστική έκδοση του PS4 για τα 20 χρόνια του PlayStation έγινε ανάρπαστη όπου κι αν κυκλοφόρησε με παθιασμένους συλλέκτες να δίνουν ακόμα και δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να την κάνουν δικιά τους –ιδίως πριν αρχίσει η διάθεσή της παγκοσμίως. Αποτελείται από ένα γκρι PS4 και ένα DualShock 4 στο ίδιο χρώμα –αυτό που είχε και το πρώτο PlayStation. Σημειώστε μάλιστα πως όλα τα επετειακά PS4 είναι αριθμημένα ενώ συνοδεύονται και από σχετικό πιστοποιητικό. Κάποια από τα 12.300 τεμάχιά της είναι ακόμα στο eBay, έτοιμα να βρουν τον νέο τους κάτοχο, αφού πρώτα αυτός διαθέσει κάτι παραπάνω από έναν μισθό για την αγορά τους.

 

post-335201-0-60266800-1428158587.jpg