Η Naughty Dog επιβεβαίωσε επίσημα την κυκλοφορία του The Last of Us Part II Remastered για το PS5, μετά από μια σειρά διαρροών σχετικά με το παιχνίδι.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2024, κάτι που συμπίπτει με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει.

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό της Remastered έκδοσης είναι η λειτουργία "No Return", μια roguelike πρόκληση επιβίωσης. Η λειτουργία αυτή προσφέρει στους gamers την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε τυχαίες συναντήσεις, προσφέροντας μια νέα προσέγγιση στη μάχη του The Last of Us Part II, όπως δήλωσε ο Jonathon Dornbush από τη Naughty Dog. Το παιχνίδι περιλαμβάνει “νέους χαρακτήρες και μια ποικιλία από stealth συναντήσεις και μάχης ενάντια σε διαφορετικούς εχθρούς, με κάθε συνάντηση να εισάγει ενδεχομένως μοναδικά και απροσδόκητα στοιχεία”.

Στο τεχνικό κομμάτι, το παιχνίδι διαθέτει εγγενή απόδοση 4K στη λειτουργία fidelity και 1440p upscaled σε 4K στη λειτουργία performance. Για τις τηλεοράσεις που υποστηρίζουν VRR, είναι διαθέσιμη μια επιλογή για ελεύθερο (unlock) framerate. Οι βελτιωμένοι χρόνοι φόρτωσης και η εκμετάλλευση χαρακτηριστικών του DualSense, όπως η απτική ανάδραση και οι προσαρμοστικές σκανδάλες, αποτελούν επίσης μέρος της νέας έκδοσης.

Το παιχνίδι εισάγει επίσης μια λειτουργία ελεύθερης αναπαραγωγής κιθάρας με όργανα που οι gamers μπορούν να ξεκλειδώσουν, ενώ παράλληλα μπορούν να εξερευνήσουν ορισμένα επίπεδα που δεν υπήρχαν στο αρχικό παιχνίδι. Για τα “κομμένα” επίπεδα και τα cutscenes της κύριας καμπάνιας υπάρχει σχολιασμός από τους προγραμματιστές. Η λειτουργία speed run είναι μια άλλη νέα προσθήκη.

Οι κάτοχοι του The Last of Us Part II στο PS4 μπορούν να αναβαθμιστούν στην ψηφιακή έκδοση του Remastered για 10 δολάρια και τα saves από το πρωτότυπο μπορούν να μεταφερθούν στη Remastered έκδοση.

Οι πληροφορίες για το Remastered είχαν διαρρεύσει από το PlayStation Network νωρίτερα. Το The Last of Us Part II κυκλοφόρησε αρχικά για το PS4 το 2020 και έλαβε ένα patch βελτιστοποίησης για το PS5 το 2021. Ένα PS5 remake του The Last of Us Part I κυκλοφόρησε πέρυσι.
 

  • Like 1
  • Thanks 4
  • Sad 2