Ενώ από ένα πλέον διαγραμμένο tweet της PlayStation Japan, φαίνεται πως θα εξαγοραστεί και η Bluepoint Games

Η Sony προχώρησε στην εξαγορά της Housemarque, το Φινλανδικό στούντιο πίσω από το πρόσφατο PS5 exclusive Returnal. Τα νέα έρχονται μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter, με ενδιαφέρον να προκαλεί το πλέον διαγραμμένο tweet από PlayStation Japan, όπου ως εικόνα είχε το logo της Bluepoint Games, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για μια ακόμη εξαγορά στο άμεσο μέλλον.

Στο δε σχετικό blog post o επικεφαλής των PlayStation Studios Hermen Hulst, είπε πως πρόκειται για ένα στούντιο με "απίστευτο όραμα, ικανό να δημιουργήσει αξιομνημόνευτους τίτλους που έχουν απήχηση στην κοινότητα του PlayStation". Παρόλο που η Housemarque στο παρελθόν έκανε παιχνίδια για διάφορες πλατφόρμες όπως PC, iOS και Xbox 360, οι τελευταίοι τίτλοι της ήταν αποκλειστικά διαθέσιμοι στην πλατφόρμα της Sony. Πριν την κυκλοφορία του Returnal, ήταν γνωστοί για τα Super Stardust που κυκλοφόρησαν σε PS3, PS4 και PSP.

Ο συνιδρυτής της Housemarque, Ilari Kuittinen, πρόσθεσε πως η κίνηση αυτή "δίνει στο στούντιό τους ένα μέλλον και μια σταθερή ευκαιρία να συνεχίσουν ανάπτυξη τίτλων με επίκεντρο το gameplay, ενώ παράλληλα θα πειραματίζονται με νέους μεθόδους να παραδώσουν την ιστορία, πιέζοντας τα όρια του μέσου".

Παράλληλα με τα νέα αυτά όμως, φαίνεται πως η Sony ετοιμάζεται για ακόμα μία εξαγορά. Όταν ο PlayStation Japan λογαριασμός μοιράστηκε τα νέα της εξαγοράς στο twitter, χρησιμοποίησε λάθος εικόνα η οποία φαίνεται να προοριζόταν για την εξαγορά της Bluepoint Games. Η εικόνα ήταν υψηλής ποιότητας αλλά φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε πριν την ώρα της. Προφανώς το αρχικό tweet διαγράφηκε μόλις λίγα λεπτά μετά, αλλά ο γνωστός Nibel πρόλαβε να κρατήσει την πρωτότυπη εικόνα.

Η Bluepoint Games είναι ένα ακόμη studio με μεγάλο ιστορικό με τη Sony, καθώς πέρα από το πρόσφατο remake του Demon's Souls, εργάστηκαν και στα remaster των Shadow of the Colossus, την τριλογία Uncharted και το Flower.

E5CyHuxX0AAU6xE.jpg.c4fc50b539771e3666196385c39fe0d7.jpg

Η χρονική στιγμή ανακοινώσεων από τη Sony δεν φαίνεται να είναι τυχαία, καθώς η Microsoft αρκετό καιρό τώρα τραβούσε τα βλέμματα με τις δικές της εξαγορές, οι οποίες περιλαμβάνουν Bethesda, Ninja Theory, Playground Games, Double Fine και Obsidian Entertainment. Οι κινήσει αυτές των δύο εταιρειών είναι απαραίτητες ώστε να εμπλουτίζουν τον κατάλογο τίτλων για να προσελκύσουν νέους αγοραστές.

Τέλος, σε συνέντευξη με το GQ, ο Hermen Hulst αρνήθηκε πως η Sony βρίσκεται σε κόντρα εξαγορών με την Microsoft. "Αναζητώ πάντα ανθρώπους που έχουν παραπλήσιες αξίες, δημιουργικές φιλοδοξίες και συνεργάζονται θετικά με την ομάδας μας, ώστε να επενδύσουμε και να αναπτυχθούν ως δημιουργοί. Δεν πάμε και εξαγοράζουμε τυχαίες εταιρείες."

  • Like 1
  • Thanks 1