Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Sony, η τεχνολογία Variable Refresh Rate (VRR) έρχεται στο PlayStation 5 «τους επόμενους μήνες».

Αν έχετε στη διάθεση σας τηλεόραση ή οθόνη συμβατή με HDMI 2.1 τότε θα είναι εφικτός και ο συγχρονισμός του ρυθμού ανανέωσης της με την έξοδο γραφικών του PS5, εξηγεί η Sony σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog για το PlayStation. Πολλοί είναι οι χρήστες του PlayStation 5 που περιμένουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο υποστηρίζεται από τις κονσόλες Xbox Series X|S από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά.

Το VRR (Variable Refresh Rate) είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο ελαχιστοποιεί τις οπτικές ανωμαλίες όπως το screen tearing. «Το παιχνίδι με πολλούς τίτλους του PS5 είναι ομαλότερο καθώς οι σκηνές αποδίδονται αμέσως, τα γραφικά φαίνονται ευκρινέστερα και το input lag παρατηρείται μειωμένο» εξήγησε η Sony για να συνεχίσει: «Τα παιχνίδια PS5 που έχουν ήδη κυκλοφορήσει μπορούν να βελτιστοποιηθούν πλήρως για VRR μέσω μιας ενημέρωσης κώδικα ενώ τα μελλοντικά παιχνίδια μπορούν να περιλαμβάνουν υποστήριξη VRR με το λανσάρισμα τους».

1a50d3c58b74d9a51a03bc88bb9bbda342a77906-scaled.webp

Η Sony επίσης έκανε γνωστό ότι οι χρήστες θα μπορούν να εφαρμόσουν το VRR και σε παιχνίδια PS5 που δεν το υποστηρίζουν, κάτι που «ενδέχεται να βελτιώσει την ποιότητα εικόνας σε μερικά παιχνίδια». Η εταιρεία επίσης συμπλήρωσε ότι «τα αποτελέσματα ενδέχεται να εξαρτώνται από την τηλεόραση ή την οθόνη που χρησιμοποιείται». Το PS5 υποστηρίζει 4K στα 120Hz, ωστόσο για πολλούς δεν εφαρμόζεται τόσο καλά όσο στις κονσόλες Xbox Series X|S.

Η Sony δεν έκανε γνωστό πότε πρόκειται να διαθέσει το patch για το VRR ωστόσο δήλωσε ότι θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λανσαρίσματος του χαρακτηριστικού. Στο μεταξύ, με την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού του PS5, έφτασαν και ορισμένες βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα ελέγχου της αναπαραγωγής πολυμέσων ή τις αναζήτησης/ εκκίνησης παιχνιδιών, εφαρμογών και ρυθμίσεων με Φωνητική Εντολή (Voice Command), η δημιουργία/ συμμετοχή σε ανοικτά ή κλειστά Parties μέσω του PS app (για τα κλειστά Parties απαιτείται πρώτα πρόσκληση), η ύπαρξη πλέον dark mode στο PS Remote Play και κάποιες αλλαγές στο Game Base UI για ευκολότερη πρόσβαση σε λειτουργίες αποστολής μηνυμάτων, στα Parties κ.ά.

  • Like 3
  • Thanks 1