Η Sony μείωσε σημαντικά τις προβλέψεις πωλήσεων του PlayStation 5 για το οικονομικό έτος 2023 και τώρα αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες, από 25 εκατομμύρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνινκή εταιρεία σημείωσε ρεκόρ τριμηνιαίων εσόδων πουλώντας 8,2 εκατομμύρια PS5 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Μέχρι στιγμής σε αυτό το οικονομικό έτος, η Sony έχει πουλήσει 16,4 εκατομμύρια κονσόλες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 54,8 εκατομμύρια. Η εταιρεία πούλησε 19,1 εκατομμύρια PS5 στο οικονομικό έτος  του 2022.

Η Sony ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε πουλήσει 50 εκατομμύρια μονάδες PS5 σε διάστημα τριών ετών, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2023. Η επίδοση αυτή είναι μόλις κατά 1 εβδομάδα μεγαλύτερη απ’ ό,τι χρειάστηκε το PS4 για να επιτύχει τον ίδιο αριθμό, και το τελευταίο δεν ήρθε αντιμέτωπο με προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και μια παγκόσμια πανδημία.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, εν μέρει χάρη στις βελτιωμένες πωλήσεις τίτλων που δεν ήταν first-party. Ωστόσο, τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά (26%), λόγω της πτώσης των πωλήσεων του πρώτου μέρους και των απωλειών στο hardware λόγω προωθητικών ενεργειών. Με άλλα λόγια, οι πωλήσεις του PS5 δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της εταιρείας παρά τις εκπτώσεις.

Η Sony είδε υψηλότερες πωλήσεις και στα τρία τρίμηνα φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Η επίδοση αυτή όμως μπορεί να μην συνεχιστεί φέτος, καθώς προβλέπει πωλήσεις μόλις 4,6 εκατομμυρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 (Φεβρουάριος-Απρίλιος), από 6,3 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Όσον αφορά τα νέα παιχνίδια, η Sony σημείωσε ότι το Marvel's Spider-Man 2 έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια μονάδες (από τις 4 Φεβρουαρίου) από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2023.

Σχεδόν όλα τα άλλα τμήματα της Sony είδαν υψηλότερα έσοδα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Imaging & Sensor Solutions (η Sony κατασκευάζει αισθητήρες για τα iPhone και πολλές άλλες συσκευές), μαζί με τα Pictures and Music. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ 3,75 τρισεκατομμυρίων γεν για το γ' τρίμηνο (24,9 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 3,08 τρισεκατομμυρίων γεν το προηγούμενο έτος (20,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1