Η Sony δοκιμάζει μια νέα beta έκδοση λογισμικού για το PS5 που προσθέτει υποστήριξη Dolby Atmos, εγκατάσταση αποθηκευτικού χώρου M.2 SSD έως και 8 TB, φέρνοντας παράλληλα και διάφορες βελτιώσεις στο UI.

Η beta είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες χώρες από σήμερα σήμερα και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες του PS5 τους επόμενους μήνες.

Η υποστήριξη Dolby Atmos αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως προσθήκη της νέας ενημέρωσης η οποία αναμένεται να βελτιώσει την ηχητική εμπειρία των παιχνιδιών και των εφαρμογών πολυμέσων του PS5 σε συμβατές συσκευές, όπως ηχομπάρες, τηλεοράσεις ή συστήματα οικιακού κινηματογράφου. 

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι κονσόλες Xbox Series X και Series S της Microsoft υποστηρίζουν τις τεχνολογίες Dolby Atmos και Dolby Vision, οι οποίες δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες στο PS5. Η Microsoft δεν έχει συνάψει συμφωνία αποκλειστικότητας με την Dolby για αυτές τις τεχνολογίες, οπότε η Sony θα μπορούσε ενδεχομένως να τις προσθέσει στο PS5 στο μέλλον.

Η δεύτερη εξίσου σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα εγκατάστασης αποθηκευτικού χώρου M.2 SSD έως 8TB. Το PS5 υποστηρίζει επί του παρόντος έως και 4TB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου στην ίδια τεχνολογία οδηγού, με τη νέα beta να διπλασιάζει το όριο αυτό. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να χρειάζονται έναν SSD M.2 που να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις (κυρίως 5.500 MB/s ή ταχύτερα), αλλά αυτό θα προσφέρει περισσότερες επιλογές αποθήκευσης για τους κατόχους του PS5.

Η beta περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο UI και την προσθήκη άλλων λειτουργιών όπως:

  • Δυνατότητα σίγασης ή αλλαγής της έντασης του σύντομου ήχου που ακούγεται κατά την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του PS5 ή κατά την είσοδο σε κατάσταση ανάπαυσης.
  • Η επιλογή ενεργοποίησης της απτικής ανάδρασης από το χειριστήριο DualSense κατά την πλοήγηση στο UI του PS5. Αυτό θα ενεργοποιήσει τα haptics για τα ηχητικά εφέ και το scrolling.
  • Μια νέα λειτουργία προσβασιμότητας που επιτρέπει την εκχώρηση ενός δεύτερου χειριστηρίου σε έναν λογαριασμό για να το χρησιμοποιείτε ως χειριστήριο υποβοήθησης. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση δύσκολων τμημάτων παιχνιδιών ή στην πλοήγηση στο UI του PS5.
  • Βελτιωμένες λειτουργίες που αφορούν τους φίλους σας ή την κοινότητα, όπως η πρόσκληση παικτών σε κλειστά πάρτι χωρίς να τους προσθέτετε σε ομάδες, η αποστολή προσκλήσεων για πάρτι σε ομάδες αντί για μεμονωμένους φίλους, η προβολή μιας προεπισκόπησης κάποιου που μοιράζεται την οθόνη του πριν συμμετάσχει σε ένα πάρτι και η προσθήκη αντιδράσεων emoji στα μηνύματα.

Το PS5 είναι η τελευταία κονσόλα της Sony και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020. Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει 40 εκατομμύρια κονσόλες. Διαθέτει επεξεργαστή AMD, προσαρμοσμένο SSD, υποστήριξη ray tracing, ανάλυση 4K και συμβατότητα προς τα πίσω με τα περισσότερα παιχνίδια PS4. Η κονσόλα έρχεται επίσης με ένα νέο χειριστήριο DualSense που διαθέτει προσαρμοστικές σκανδάλες και απτική ανάδραση. Το PS5 έχει λάβει θετικές κριτικές τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους καταναλωτές, οι οποίοι επαινούν τις επιδόσεις, το σχεδιασμό και τα αποκλειστικά παιχνίδια.

Μπορείτε να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση της Sony για το PS5 εδώ, ενώ η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλες τα PS5 παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

  • Like 1
  • Thanks 1