Το PSVR 2, το επόμενης γενιάς VR headset του PlayStation, θα έρθει κάποια στιγμή στις αρχές του 2023 και όχι τη φετινή εορταστική περίοδο όπως ήταν μέχρι πρότινος τα σχέδια της Sony.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημων λογαριασμών του PlayStation ανά τον κόσμο, η κυκλοφορία του PSVR2 έχει «κλειδώσει» κάποια στιγμή στους πρώτους μήνες του 2023 χωρίς όμως κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το νέο χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό του PlayStation στο Instagram καθώς και στους λογαριασμούς στο Twitter από τη Γαλλία και τη Βραζιλία, χωρίς να υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση στο PlayStation Blog.

Το PSVR 2 ως γνωστόν είναι το επόμενο headset εικονικής πραγματικότητας της Sony και σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία, θα διαθέτει οθόνη OLED με 2000x2040 pixels ανά μάτι και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Χρησιμοποιεί inside out eye tracking και το σύστημα θα έχει οπτικό πεδίο 110 μοιρών.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι το PSVR 2 θα διαθέτει πάνω από 20 παιχνίδια κατά την κυκλοφορία του. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης αποκλειστικά παιχνίδια VR για το headset, συμπεριλαμβανομένου του Horizon: Call of the Mountain, που βασίζεται στο δημοφιλές franchise.

Ενώ οι προδιαγραφές του PSVR 2 μπορούν να ανταγωνιστούν αυτές του Oculus Quest 2 και του Valve Index, εξακολουθεί να είναι ένα ενσύρματο headset και απαιτεί ένα PlayStation 5 για να λειτουργήσει. Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδια σε σύγκριση με την ασύρματη πρόταση της Meta, η οποία μάλιστα πρότινος προχώρησε στην αύξηση της τιμής τους λόγω πληθωρισμού.
 

  • Like 1