Πολλά από τα οποία θα είναι νέες IP, με στόχο να προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες στο κοινό της κονσόλας

Η Sony φαίνεται να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πάνω από 25 τίτλους για το PlayStation 5, οι οποίοι θα προέρχονται από τα δικά τους studio. Και σύμφωνα με δήλωση του Hermen Hulst στο wired.com, περίπου τα μισά από τα παιχνίδια που ετοιμάζον τα PlayStation Studios δεν θα είναι sequels ή spinoff, αλλά νέες IP.

Αυτό σημαίνει πως αναμένονται λίγο περισσότερα από 20 νέα παιχνίδια, αν υπολογίσουμε πως ήδη ξέρουμε για τα Horizon: Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart, God of War: Ragnarok και Gran Turismo 7, τα οποία προορίζονται για κυκλοφορία μέσα στο τρέχον έτος (πέρα του Gran Turismo 7 το οποίο μεταφέρθηκε για κυκλοφορία το 2022).

Υπάρχει όμως περίπτωση η Sony να μην αναπτύξει και κυκλοφορήσει όλους τους τίτλους που πρόσθεσε στα 25 παραπάνω με τα δικά της αποκλειστικά studio, με τον Eric Lempel της Sony Interactive Entertainment να λέει στο GamesIndustry.biz πως "λόγω του branding δε σημαίνει πως κατέχει το studio ανάπτυξης, αλλά πως απλά το αναφέρουν σα να πρόκειται για first-party τίτλο και ότι σε πολλές περιπτώσεις ο developer δεν είναι ιδιοκτησία της Sony".

Το wired αναφέρει ξεκάθαρα το indie παιχνίδι Kena: Bridge of Spirits όπως και το νεοσύστατο Haven Studios, τα οποίο δεν είναι παραγωγή και αντίστοιχα studio των PlayStation Studios, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν και αυτός ο τίτλος, μαζί με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, συνυπολογίζονται στη λίστα των 25 τίτλων, με τη Sony να μη σχολιάζει όταν ερωτήθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Όσον αφορά το Haven Studios, πρόκειται για ένα νέο studio που δημιουργήθηκε μόλις τον Μάρτιο από την Jade Raymond, όταν αποχώρησε από τη Google, η οποία (Google) έκλεισε τα εσωτερικά της studio που εργάζονταν σε αποκλειστικούς τίτλους για το Stadia. Αυτό μπορεί να δώσει μια εικόνα για το πόσο αργότερα στο μέλλον θα δούμε κάποιους από αυτούς τους τίτλους, αν και ο Hermen Hulst ανέφερε πως κάποια θα είναι μικρότερες παραγωγές, τα οποία θα χρειάζονται λιγότερο χρόνο ανάπτυξης. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν θα πρόκειται για sequel παλαιότερων τίτλων, σίγουρα θα ικανοποιήσει ένα μερίδιο χρηστών που ζητούν διαφορετικά παιχνίδια.

Και το γεγονός ότι δεν θα είναι όλα first-party παιχνίδια επίσης δεν είναι κακό. Το πρόσφατο Returnal είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, όπου το ανέλαβε εξωτερικός συνεργάτης και όχι μέρος των PlayStation Studios παρά τη σήμανση που έφερε. Κι εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως δεν θα είναι όλα απαραίτητα αποκλειστικά παιχνίδια του PS5. Πρόσφατο παράδειγμα το MLB: The Show 21 το οποίο είναι ένα παιχνίδι από studio της Sony και κυκλοφόρησε σε Xbox, ενώ το βλέπουμε τώρα και το Days Gone να κυκλοφορεί και σε PC (όπως και το Horizon: Zero Dawn πιο πριν). Βέβαια υπάρχουν και οι περπτώσεις τίτλων που θα κυκλοφορήσουν και το PS4, όπως αυτό του Horizon: Forbidden West.

Ακόμα και με αυτές τις εξαιρέσεις, είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε από τη Sony να εργάζεται σε πολλαπλά παιχνίδια για το PS5 και περισσότερα απ' όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Και με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Sony να κάνουν λόγο για 7,8 εκατομμύρια πωλήσεις κονσολών PS5, σίγουρα το κοινό της περιμένει νέες και διαφορετικές εμπειρίες για να δικαιλογήσει την αγορά της κονσόλας.

  • Like 5
  • Thanks 1