Όσοι περίμεναν υπομονετικά το PS5 προκειμένου να απολαύσουν τίτλους από τα PlayStation προηγούμενων γενιών, μάλλον θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα σχετικά με την περίφημη λειτουργία backwards compatibility (συμβατότητα με τίτλους προηγούμενων γενιών) του PS5 ήταν συγκεχυμένα. Σε παρουσίασή του, ο Mark Cerny, επικεφαλής σχεδιασμού της νέας κονσόλας, είχε αναφέρει ότι τα παιχνίδια του PS4 θα απέδιδαν καλύτερα στο PS5, με τη Sony να εγγυάται ότι στο λανσάρισμα του τελευταίου, σχεδόν άπαντες οι κορυφαίοι 100 τίτλοι του PS4 θα έπαιζαν κανονικά. Στη συνέχεια μάλιστα, η εταιρεία είχε κάνει λόγο για συμβατότητα με 4.000 και πλέον παιχνίδια του PS4. Πέραν αυτών όμως, δεν είχε γίνει τίποτα πιο συγκεκριμένο γνωστό.

Στη Ubisoft ωστόσο δεν έδειξαν να συμφωνούν ιδιαίτερα με τη μυστικοπάθεια της Sony. Σε σελίδα της εταιρείας με πληροφορίες για τη μετάβαση στη νέα γενιά, δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο:

Η λειτουργία backwards compatibility θα διατίθεται για επιλεγμένους τίτλους PS4 αλλά δε θα είναι εφικτή για παιχνίδια των PS, PS2 και PS3.

Αν και επί της ουσίας δε διέψευσε κάτι από τα όσα μας είχε πει ως τώρα η Sony (η τελευταία είχε αναφερθεί μόνο στους τίτλους του PS4 έτσι κι αλλιώς), η Ubisoft αποκάλυψε κάτι που δεν είχαμε ξανακούσει. Η περιβόητη σελίδα βέβαια κατέβηκε και ξανανέβηκε χωρίς το επίμαχο κείμενο σε χρόνο μηδέν όμως η “ζημιά” είχε γίνει. Από τη Sony δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι και στο PS4 δεν υπήρχε συμβατότητα με τίτλους PS3, PS2 και PS, κάτι που η Sony “αντιμετώπισε” ως επί το πλείστον λανσάροντας remastered/remade εκδόσεις κλασσικών τίτλων.

  • Haha 7
  • Sad 2