Η νέα έκδοση της κονσόλας εμφανίστηκε στις αγορές της Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Β. Αμερικής

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, μια νέα έκδοση του PlayStation 5 εμφανίστηκε στην αγορά της Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Β. Αμερικής, το οποίο διατέθηκε με μία νέα βάση και με μια διαφορά βάρους που δε γνωρίζαμε σε τι οφείλεται. Το μυστήριο αυτό λύθηκε από τον YouTuber Austin Evans, ο οποίος αποσυναρμολόγησε την κονσόλα και μάθαμε ότι το σύστημα ψύξης έχει αλλάξει αισθητά.

Το νέο σύστημα ψύξης είναι αρκετά μικρότερο από αυτό του αρχικού μοντέλου και είναι ο λόγος για τη μείωση βάρους κατά 300 γραμμάρια. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Sony έκανε μια τέτοια αλλαγή τόσο νωρίς στη ζωή του PS5, αλλά ο Austin Evans παρατήρησε πως η κονσόλα είναι θερμότερη, με τον αέρα στο πίσω μέρος να είναι υψηλότερος κατά 3 με 5 βαθμούς. Αυτό όμως μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο κατασκευής.

newps5heatsink.jpg

Παλαιότερα η Sony εξήγησε αναλυτικά τον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης το οποίο είναι σχεδιασμένο να αποδίδει όσο μια vapor chamber. Τα φύλλα αλουμινίου, βάση χαλκού και heatpipes καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο εσωτερικό και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για το μέγεθος και σχεδιασμό της κονσόλας. Η αλλαγή αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και δημιουργεί ερωτηματικά για το τι μπορεί να μας περιμένει σε ένα νεώτερο και ίσως μικρότερο PS5.

Ο Austin Evans επίσης αναφέρει πως η αλλαγή αυτή κάνει το νέο μοντέλο χειρότερο, λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας, κάνοντας για αρκετούς το αρχικό μοντέλο πιο ποθητό. "Δε νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια χειρότερη κονσόλα, τουλάχιστον από θέμα θερμοκρασίας και ψύξης. Προσωπικά θα προτιμούσα να έχω το αρχικό μοντέλο PS5".

Η νέα έκδοση έρχεται μόλις λίγο μετά την ανακοίνωση της Sony ότι δεν πουλάει το PS5 με χασούρα και μετά από αναφορές ότι η Sony προσπαθεί να ελαττώσει τα έξοδα στην κατασκευή λόγω του ακριβού συστήματος ψύξης. Τέλος, ο Austin Evans αποσυναρμολόγησε την Digital έκδοση της κονσόλας, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αλλαγή του συστήματος ψύξης έγινε και στο μοντέλο με το οπτικό μέσο.

  • Like 1