Τον δικό της launcher για παιχνίδια στον υπολογιστή ενδέχεται να αναπτύσσει η Sony καθώς εντοπίστηκαν «αναφορές» στο παιχνίδι Marvel’s Spider-Man Remastered για PC.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παιχνίδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα εντοπίστηκαν διάφορες αναφορές στον επερχόμενο PlayStation PC launcher της Sony, το δικό της πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών υπολογιστή, που ακολουθεί τα πρότυπα των Activision Blizzard, Ubisoft ή Rockstar Games. H ιστοσελίδα VGC μάλιστα επιβεβαίωσε την ορθότητα των ισχυρισμών επαληθεύοντας τις αναφορές.

Ένα πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών PlayStation για τον υπολογιστή θα επιτάχυνε τις προσπάθειες της Sony να αυξήσει την επιρροή της στον χώρο του PC gaming. Σύμφωνα με τη στρατηγική της Ιαπωνικής εταιρείας, τουλάχιστον τα μισά από τα παιχνίδια της πρόκειται να είναι διαθέσιμα για υπολογιστές και φορητές συσκευές έως το 2025. Η εταιρεία άλλωστε έκανε γνωστές τις προθέσεις της να φέρει περισσότερα παιχνίδια του PlayStation στο PC πέρυσι. Τα τελευταία χρόνια είδαμε τα Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War και Spider-Man Remastered να κυκλοφορούν σε υπολογιστή με την εταιρεία μάλιστα να χρησιμοποιεί τη σήμανση «PlayStation PC» από πέρυσι (η Sony επίσης εξαγόρασε την εταιρεία Nixxes Software που ειδικεύεται στις μεταφορές (port) παιχνιδιών στο PC). Σύμφωνα με πληροφορίες περιμένουμε στο PC επίσης τα παιχνίδια Uncharted 4: A Thief’s End και Ghost of Tsushima.

Ένα πρόγραμμα εκκίνησης θα επέτρεπε στη Sony να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της από την αγορά του PC gaming ενώ επιπλέον θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει λειτουργίες όπως το cross-buy και η ενσωμάτωση με το PlayStation Network (PSN). Αναφορές στην ενσωμάτωση του PSN ανακαλύφθηκαν επίσης στο PC port του Spider-Man Remastered. Οι φήμες για τον launcher του PlayStation για PC εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της χρονιάς σε ένα podcast του XboxEra, όπου ο Αυστραλός οικοδεσπότης Nick Baker ισχυρίστηκε ότι η Sony εργάζεται σε έναν PC launcher που θα περιλαμβάνει υποστήριξη cross-buy. Αυτό θα επέτρεπε δυνητικά στους κατόχους του PlayStation να παίζουν τα παιχνίδια που τους ανήκουν στον υπολογιστή, όπως ακριβώς έκανε και η Microsoft με την πρωτοβουλία Xbox Play Anywhere.

Η Sony δεν έχει σχολιάσει επίσημα τα ευρήματα για τον PlayStation PC launcher στο παιχνίδι Marvel’s Spider-Man Remastered ωστόσο είναι φανερό πως κάτι ετοιμάζει, καθώς ετοίμασε μία ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένα ειδικά στα παιχνίδια του PlayStation για PC, Τα επόμενα παιχνίδια PlayStation που θα κυκλοφορήσουν στον υπολογιστή είναι το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (αναμένεται κάποια στιγμή το Φθινόπωρο) και το Uncharted: Legacy of Thieves Collection (μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2022).

  • Thanks 1