Ο γνωστός στο χώρο hacker με το όνομα TheFloW, όπως όλα δείχνουν είναι ο πρώτος που καταφέρνει να «σπάσει» το PlayStation 5.

Αυτό γίνεται κατανοητό από το τελευταίο tweet που ανέβασε χθες στον επίσημο λογαριασμό του, και στο οποίο βλέπουμε screenshot από τις ρυθμίσεις της κονσόλας στις οποίες έχει ενεργοποιηθεί το Debug Mode. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο χρήστης κατάφερε να «σπάσει» το firmware του PS5, έχοντας τη δυνατότητα στη συνέχεια να τρέξει δικά του προγράμματα μη εξουδιοδοτημένα από τη Sony, με κατάληξη .pkg. Στα σενάρια τέτοιων προγραμμάτων είναι φυσικά διάφορες cheat engines, mod menus, ακόμα και emulators. Επιπλέον δεν αναφέρεται ποια ακριβώς έκδοση firmware κατάφερε να σπάσει ο Nguyen παρά μόνο ότι αφορά εμπορική έκδοση του PS5 που πωλείται στα καταστήματα.

Πάντως η ευρεία κυκλοφορία του τρόπου με τον οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει μη επίσημη πρόσβαση στην κονσόλα, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό αφού ως γνωστόν ο Nguyen είναι γνωστός white-hat hacker, βοηθώντας τη Sony κατά το παρελθόν να εντοπίσει κενά ασφαλείας στις κονσόλες της. Φυσικά ο ίδιος βρίσκεται πίσω από αρκετά δημοφιλείς homebrew προσπάθειες όπως τον PSP emulator Adrenaline καθώς και τα Trinity και h-encore.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Sony ενώ ο ίδιος ο Nguyen σε νεότερο tweet του διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τη μέθοδο του jailbreak και ούτε προτίθεται να δώσει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα για το πότε και αν θα το κάνει ποτέ.

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Confused 1