Η Microsoft πιστεύει ότι ένα μοντέλο PS5 Slim θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, το οποίο μπορεί να κοστίζει 399,99 δολάρια.

Ο γίγαντας του λογισμικού και δημιουργός του Xbox, περιμένει το επόμενο διάστημα την απόφαση στην ακροαματική διαδικασία FTC vs Microsoft. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης που έχει υποβάλει, η Microsoft κατέθεσε έγγραφα στα οποία αναφέρει ότι πιστεύει ότι ένα PS5 Slim θα κυκλοφορήσει "αργότερα φέτος". Συγκεκριμένα η αναφορά της Microsoft έχει ως εξής;

Το PlayStation πωλεί ομοίως μια φθηνότερη Digital Edition του PS5 για 399,99 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα PlayStation 5 Slim αργότερα φέτος στην ίδια μειωμένη τιμή.

Το Insider Gaming ανέφερε πέρυσι ότι η Sony ετοιμάζει ένα PS5 με αποσπώμενη μονάδα οπτικού δίσκου για τον Σεπτέμβριο του 2023. Η κονσόλα φημολογείται ότι θα πωλείται μόνη της χωρίς τη μονάδα δίσκου ή σε πακέτο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Sony θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει την πιο λεπτή έκδοση του PS5 την προεπιλεγμένη έκδοση της κονσόλας. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν το PS5 με ή χωρίς μονάδα δίσκου σε πακέτο, με τη δυνατότητα να προσθέσουν τη μονάδα δίσκου αργότερα, αν χρειαστεί. Επί του παρόντος, πρέπει να αγοράσετε είτε το PS5 Digital Edition των 399 δολαρίων είτε το PS5 των 499 δολαρίων με blu-ray drive, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσετε μια προαιρετική μονάδα blu-ray αργότερα.

Η πρόβλεψη της Microsoft έχει επίσης μια υποσημείωση που αναφέρει ότι "η Sony αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει μια φορητή έκδοση του PlayStation 5 αργότερα φέτος με κόστος μικρότερο από 300 δολάρια", μια αναφορά η οποία δεν είναι απολύτως ακριβής. Η Sony σχεδιάζει όντως μια φορητή συσκευή αργότερα φέτος, η οποία θα μπορεί να εκτελεί παιχνίδια PS5 μέσω streaming αποκλειστικά μέσω Wi-Fi αφού υπάρχει στο χώρο ένα PS5. Η Microsoft δεν αναφέρει καμία πηγή για το χρονοδιάγραμμα ή την τιμολόγηση του PS5 Slim στο έγγραφο διαπιστώσεων γεγονότων και συμπερασμάτων δικαίου.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της Microsoft για το σχεδιαζόμενο νέο PlayStation της Sony, δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να διαρρέονται μυστικά των δύο εταιρειών στην υπόθεση FTC εναντίον Microsoft. Την περασμένη εβδομάδα ένα εμπιστευτικό έγγραφο της Sony δεν είχε επεξεργαστεί σωστά, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα περιθώρια κέρδους που μοιράζεται η Sony με τους εκδότες, τα έσοδα από το Call of Duty, ακόμη και το κόστος ανάπτυξης ορισμένων παιχνιδιών της. Στην τελευταία περίπτωση αυτή μάθαμε ότι το Last of Us Part II στοίχισε στην εταιρεία περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας 220 εργαζομένους ενώ η ανάπτυξη του Horizon Forbidden West ξεπέρασε σε κόστος τα 212 εκατομμύρια δολάρια, με 300 εργαζομένους.

  • Like 1