Τα όσα είχε βιαστεί να αποκαλύψει προ μερικών εβδομάδων η Ubisoft ήταν πέρα για πέρα αληθινά δυστυχώς.

Όνειρο ήταν και πάει. Η συμβατότητα του PS5 με τους τίτλους προηγούμενων γενιών της πλατφόρμας είναι και επίσημα πλέον εκτός συζήτησης, με τη Sony να επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα (έπειτα από γκάφα της Ubisoft). Την είδηση έδωσε σε συνέντευξή του με το ιαπωνικό Famitsu, ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος της SIE, εξηγώντας μάλιστα και το σκεπτικό της εταιρείας του.

Σύμφωνα με τον Ryan λοιπόν, η αρχιτεκτονική του PS5 υποχρέωσε κατά κάποιο τρόπο τις ομάδες ανάπτυξης να εστιάσουν στην εκμετάλλευση του υψηλής ταχύτητας SSD της κονσόλας και του χειριστηρίου DualSense. Μοιραία λοιπόν, η συμβατότητα του PS5 με τις παλαιότερες γενιές PlayStation πήγε παρακάτω στη λίστα προτεραιοτήτων της Sony η οποία προτίμησε να ασχοληθεί με το PS4 και τους 100 εκατ. παίκτες του, προσφέροντας υποστήριξη στο 99% των τίτλων της πλατφόρμας.

Με βάση τα παραπάνω, μένει να δούμε τι θα γίνει με τους τίτλους του πρώτου PlayStation που διατίθεντο μέσω PS Store στο PS4, όπως επίσης και με εκείνους που προσφέρονταν μέσω PS Now.