Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία, οι Apple και Google αρνήθηκαν να αποσύρουν το παιχνίδι.

Σίγουρα δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό ότι κάποια παιχνίδια σχεδιάζονται βασιζόμενα σε ιδέες και λειτουργίες άλλων παιχνιδιών. Η Ubisoft όμως θεωρεί ότι υπάρχει ένα παιχνίδι το οποίο όχι μόνο μοιάζει αλλά είναι κλώνος του Rainbox Six: Siege, με αποτέλεσμα να θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ubisoft μήνυσε την Apple και την Google για την πώληση του παιχνιδιού Area F2. Ένα παιχνίδι το οποίο ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά θέλει να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του Siege. Το mobile παιχνίδι Area F2 έχει αναπτυχθεί από τις εταιρίες Ejoy και Qookka Games που ανήκουν στο Alibaba. Ένα παιχνίδι το οποίο σύμφωνα με τη Ubisoft «δανείζεται» σχεδόν κάθε πτυχή του shooter παιχνιδιού της εταιρίας, ακόμη και τη διάταξη και την εμφάνιση των μενού. Από τα drones, τους τοίχους που καταστρέφονται έως και τον τρόπο που εισβάλει μία ομάδα μέσα από τον τοίχο.

Η Ubisoft είπε ότι είχε ειδοποιήσει την Apple και την Google για τις παραβιάσεις των πνευματικών της δικαιωμάτων, αλλά και οι δύο μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να αποσύρουν το παιχνίδι από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Όπως αναφέρει το Engadget, έχει ήδη ζητήσει από τις εταιρίες να σχολιάσουν επί του θέματος.

Αν και η Ubisoft δεν έχει εξηγήσει γιατί έκανε μήνυση στις εταιρίες που διαχειρίζονται τα App Stores και όχι απευθείας στους προγραμματιστές του παιχνιδιού, ίσως αυτό έχει να κάνει με τη δυσκολία να προχωρήσει μία τέτοια μήνυση στην Κίνα. Η Ejoy βρίσκεται στην Κίνα, καθιστώντας πολύ δύσκολο το χειρισμό μίας υπόθεσης πνευματικών δικαιωμάτων, από εταιρία μάλιστα εκτός Κίνας. Μία επιτυχημένη αγωγή που θα ανάγκαζε την Apple και την Google να αποσύρουν το παιχνίδι, θα στερούσε στους δημιουργούς τουλάχιστον κάποια έσοδα, ακόμα και αν αυτό θα είναι διαθέσιμο σε άλλα καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον για το πώς θα κυλήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλοι προγραμματιστές που θεωρούν πως θίγονται τα πνευματικά τους δικαιώματα, σε περίπτωση που η Ubisoft τα καταφέρει.

  • Like 2