Το οποίο πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο του 2022

Η Valve προχώρησε στην ανακοίνωση καθυστέρησης του Steam Deck, το πρώτο της φορητό mini PC. Έτσι, από την αρχική κυκλοφορία για τον Δεκέμβριο, πλέον όλες οι παραγγελίες πήγαν πίσω δύο μήνες για τον Φεβρουάριο του νέου έτους, το οποίο σημαίνει πως και το SteamOS θα καθυστερήσει.

Όπως έγραψε η εταιρεία στην επίσημη σελίδα του Steam Deck, "λυπούμαστε πολύ για τα νέα αυτά, κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην έχουμε θέματα διαθεσιμότητας, αλλά λόγω έλλειψης εξαρτημάτων τα οποία δεν έφτασαν εγκαίρως στη γραμμή παραγωγής, δε θα είμαστε έτοιμοι για την αρχική ημερομηνία μας". Αν και δεν αναφέρεται ποια εξαρτήματα ευθύνονται για την καθυστέρηση, η πιο πιθανή εξήγηση είναι η APU.

Η εταιρεία έχει σκοπό να ολοκληρώσει τις προπαραγγελίες και των τριών μοντέλων με τη σειρά που της δέχτηκε, ενώ ήδη έγινε η σχετική ενημέρωση στη Steam σελίδα για να ενημερώσει τους πελάτες για την ανανεωμένη ημερομηνία.

Μέσω μιας HTML διαρροής υπολογίζεται πως έγιναν πάνω από 100,000 προπαραγγελίες μέσα στα πρώτα 90 λεπτά της αρχικής διάθεσης, χωρίς όμως να αναφέρεται πόσες παραγγελίες ήταν να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο.

Βέβαια η Valve δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει προβλήματα παραγωγής, με την Sony να ανακοινώνει στις αρχές του έτους πως το απόθεμα PS5 κονσολών θα είναι περιορισμένο μέχρι και τα Χριστούγεννα. Τρεις μήνες αργότερα και η Nintendo μοιράστηκε παρόμοια νέα, λέγοντας πως η έλλειψη ημιαγωγών πιέζουν την παραγωγή του Swtch.

Αργότερα μέσα στο 2021, το φημολογούμενο Switch Pro μετατράπηκε στην ανακοίνωση του Switch OLED, με το Bloomberg Ιαπωνίας που ήταν η αρχική πηγή ύπαρξης ενός ισχυρότερου Switch, να αναφέρει πως η αλλαγή έγινε λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Μέχρι τώρα, η Valve έδειξε πολύ ανοιχτά τις ικανότητες του Steam Deck, καλώντας τα μέσα του εξωτερικού για hands-on δοκιμή, ενώ development kits έχουν σταλεί στους πιο γνωστούς indie developers, οι οποίοι ετοιμάζουν τα παιχνίδια τους για την Deck Friendly πιστοποίηση. Τα παιχνίδια του Steam μπορούν να λάβουν τη συγκεκριμένη βεβαίωση, αν τρέχουν σωστά στο SteamOS 3.0 και έχουν ρυθμίσεις τροποποίησης χειρισμού για το Steam Deck, όπως και δυνατότητες αφής.

Πέρα από τη διαβεβαίωση όμως, η Valve επιμένει πως η συσκευή μπορεί να τρέξει όλη τη βιβλιοθήκη τίτλων του Steam. Η εταιρεία ξεκαθάρισε πως θα προσθέσει ένα μεγάλο "Χ" σε συγκεκριμένους τίτλους, όπως για παράδειγμα VR παιχνίδια. Το θετικό της όλης καθυστέρησης είναι πως οι ομάδες των Deck και Proton θα έχουν περισσότερο χρόνο για να βελτιώσουν ότι μπορούν.

  • Sad 1