Η Valve ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες μια νέα υπηρεσία για το δημοφιλές Steam η οποία θα επιτρέπει να «μοιραστείτε» τα παιχνίδια σας με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας σας.

Με την ονομασία Steam Family Sharing, ο κύριος χρήστης της υπηρεσίας θα είναι σε θέση να δηλώσει έως 5 συγκεκριμένες συσκευές από τις οποίες θα είναι εφικτή η αναπαραγωγή των παιχνιδιών που έχει αγοράσει. Με τον ίδιο τρόπο όπου μέχρι σήμερα μπορούσατε να δανείσετε ένα παιχνίδι σε φυσική μορφή ή ένα βιβλίο, τώρα θα μπορείτε να δανείσετε τη ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών σε άλλους. Επιπλέον αν κάποιος φίλος σας διαθέτει ένα παιχνίδι που εσείς δεν έχετε, θα μπορείτε να του το ζητήσετε έτσι ώστε να το δοκιμάσετε.

 

Βέβαια υπάρχουν και περιορισμοί στη χρήση της υπηρεσίας Steam Family Sharing όπως το ότι η βιβλιοθήκη με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ένα άτομο κάθε φορά.

 

Η νέα πολιτική του Steam έχει σαφής ομοιότητες με την αντίστοιχη κίνηση στην οποία προχώρησε η Microsoft για τα παιχνίδια σε ψηφιακή μορφή στο Xbox One. Η πρόσβαση στο Steam Family Sharing γίνεται μέσω περιορισμένης δοκιμαστικής έκδοσης η οποία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο

 

Link.png Site: ']Steam Family Sharing

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/09/11/steam-family-sharing/?utm_medium=feed&utm_source=feedly']Engadget