Η Valve ανακοίνωσε ότι οι συσκευές Steam Link ξεπούλησαν στην Ευρώπη και πως πολύ σύντομα τα όποια αποθέματα υπάρχουν και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναμένεται να εξαντληθούν επίσης.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει σχέδια να κυκλοφορήσει και άλλα «boxes». Η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα Steam και πολλά εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια σε ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει κανονικά το υπάρχον hardware (Link) και πως θα εξακολουθήσει να βελτιώνει το λογισμικό μελλοντικά.

Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, ένα Steam Link box σας επιτρέπει να παίξετε από απόσταση από τον υπολογιστή σας τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο σαλόνι σας ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι. Απλώς το συνδέετε στην τηλεόραση, και εκείνο θα ανακαλύψει οποιονδήποτε υπολογιστή «τρέχει την πλατφόρμα».

Η Valve δεν παραδέχτηκε ότι θα σταματήσει την κατασκευή και την κυκλοφορία των συσκευών Steam Link, ωστόσο στο store Steam τονίζεται ότι «το απόθεμα των φυσικών συσκευών hardware Steam Link έχει εξαντληθεί». Σε περίπτωση που δεν αγοράσατε κάποιο, υπάρχει το Steam Link app που μπορείτε να κατεβάσετε για να παίζετε τα παιχνίδια της πλατφόρμας στις φορητές σας συσκευές ή στην τηλεόραση σας χρησιμοποιώντας το τοπικό δίκτυο.

Η δοκιμαστική έκδοση του app για συσκευές Android είναι διαθέσιμη από τον περασμένο Μάϊο, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple εξαιτίας… σύγκρουσης συμφερόντων από ό,τι φαίνεται. Η Valve σε μία προσπάθεια να πείσει την Apple να εγκρίνει τo app αφαίρεσε από την iOS έκδοση του app την δυνατότητα να κατεβαίνουν παιχνίδια και προχώρησε στην διανομή της αναβαθμισμένης έκδοσης του app σε beta testers.

Engadget

  • Like 1