Η Valve προειδοποίησε πρόσφατα ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα τερματιστεί από το Steam η υποστήριξη των λειτουργικών συστημάτων Windows 7, Windows 8 ή Windows 8.1.

Τα τελευταία χαρακτηριστικά του game client της Valve αξιοποιούν μία embedded έκδοση του browser της Google, Chrome, που σταμάτησε την υποστήριξη των λειτουργικών συστημάτων που αναφέρονται παραπάνω τον Φεβρουάριο. Οι επόμενες εκδόσεις του Steam για Windows θα απαιτεί ενημερώσεις/αναβαθμίσεις OS που είναι διαθέσιμες στα Windows 10 ή σε νεότερες εκδόσεις των Windows σύμφωνα με τη Valve.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα PC Gamer, ο τερματισμός της υποστήριξης των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και Windows 8 ή Windows 8.1 δεν πρόκειται να επηρεάσει ιδιαίτερα το Steam. Μόλις το 1,9% του κοινού του Steam χρησιμοποιεί κάποια από τις παραπάνω εκδόσεις των Windows σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Valve. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι αυτό το ποσοστό είναι αμελητέο και ότι δεν αφορά σημαντικό αριθμό χρηστών. Δυστυχώς, οι συγκεκριμένοι χρήστες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα ή να αγοράσουν κάποιον νέο υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα που να υποστηρίζεται από την υπηρεσία. Το τέλος υποστήριξης επίσης ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε όσους χρειάζονται να «τρέχουν» ένα παλαιότερης γενιάς λειτουργικό σύστημα λόγω δουλειάς ή χρειάζονται ένα παλαιότερο σύστημα για retro gaming.

CleanShot2023-03-29at17_30.18@2x.jpg.c1b0cac866e089abfa1c61ec76985da0.jpg

 

Γενικότερα πάντως φαίνεται να υπάρχει πρόσθετη πίεση για να μετακινηθούν οι χρήστες σε νεότερης τεχνολογίας λειτουργικά συστήματα. Η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει τα Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020 και τα Windows 8.1 στις αρχές του 2023. Η Epic Games δεν υποστηρίζει πλέον αυτές τις πλατφόρμες αν θέλετε να τρέξετε το Fortnite πάντως.  

  • Like 2