Σύμφωνα με πληροφορίες, η φορητή κονσόλα έχει την κωδική ονομασία SteamPal.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Arstechnica, η Valve κατασκευάζει κρυφά έναν φορητό gaming υπολογιστή στα πρότυπα του Switch το οποίο σχεδιάζει να τρέχει έναν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών του Steam μέσω Linux. Κι αν όλα πάνε καλά με τον εφοδιασμό, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Αρκετές πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι το φορητό PC βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, και αυτή την εβδομάδα η ίδια η Valve «φανέρωσε» τις προθέσεις της αφού πρόσθεσε νέο κώδικα στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας του Steam που σχετίζεται με το υλικό του SteamPal. Το SteamPal, του οποίου το όνομα ενδέχεται να αλλάξει, πρόκειται για έναν all-in-one υπολογιστή με χειριστήρια gamepad και οθόνη αφής. Με άλλα λόγια θα μοιάζει με ένα Nintendo Switch, χωρίς όμως τα αποσπώμενα χειριστήρια Joy-Con.

Πρόσφατα, ο Gabe Newell, βρέθηκε σε ένα σχολείο της Νέας Ζηλανδίας για μία ομιλία στην οποία ρωτήθηκε ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Valve αναφορικά με τον κόσμο των παιχνιδιών στις κονσόλες. Ο Gabe απάντησε έμμεσα λέγοντας πως «θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για αυτό μέχρι το τέλος του έτους και σίγουρα δεν θα είναι η απάντηση που περιμένουμε». Με βάση αυτήν την απάντησή του αλλά και την εισαγωγή του νέου κώδικα, λέγεται πως τελικά η Valve είναι σχεδόν σίγουρο ότι βρίσκεται στην κατασκευή αυτής της νέας κονσόλας.

Το SteamPal θα ενσωματώνει πιθανότατα τσιπ από Intel ή AMD και όχι από την Nvidia και δεν είναι σαφές το αν θα υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας κονσόλας (πχ μεγαλύτερη μπαταρία, ή άλλα χαρακτηριστικά). Λέγεται πως η νέα αυτή μικρή κονσόλα θα ενσωματώνει όλα τα κλασσικά κουμπιά που έχουμε δει για παράδειγμα στο Switch, μαζί με σκανδάλες gamepad και τουλάχιστον ένα touchpad, πιθανώς μικρότερο από αυτό του Steam Controller. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διαθέτει πλήκτρα D-Pad ενώ θα υποστηρίζει δυνατότητα σύνδεσης με μεγαλύτερες οθόνες μέσω USB-C.

Το SteamPal κατασκευάστηκε με στόχο το Linux, μια ιδέα που ευθυγραμμίζεται με τη συνεχή ώθηση της Valve για να καταστήσει ολόκληρο τον κατάλογο παιχνιδιών του με το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, ειδικά μέσω του Steam Proton. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί σε συμφωνία με τη Microsoft για την είσοδο των Windows στο SteamPal. Όσον αφορά την τιμή του, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ώρα, βέβαια με τη συνεχή αναταραχή των τσιπ και τις ελλείψεις, φαντάζει δύσκολο να τιμολογηθεί κοντά στα $299 της προτεινόμενης λιανικής τιμής του Nintendo Switch.

  • Like 2